Трябвало да има единен европейски стандарт за борба с фалшификацията

...
Трябвало да има единен европейски стандарт за борба с фалшификацията
Коментари Харесай

Данаил Кирилов и Вежди Рашидов щяли да се борят с фалшивите новини

Трябвало да има обединен европейски стандарт за битка с фалшификацията на културни полезности, написа Traffic news.

``
реклама

Министърът на правораздаването Данаил Кирилов и ръководителят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди Рашидов са разискали задълбочаването на съдействието сред законодателната и изпълнителната власт в битката с незаконния трафик на културни полезности, с подправянето на творби на изкуството и на артефакти и с “фалшивите вести “. Това оповестиха от министерството на правораздаването.

Вежди Рашидов е срещнал Кирилов с резултатите от срещите си в Бундестага в Берлин и в Камарата на депутатите в Рим. „ Засилването на съдействието сред европейските страни в битката с трафика на полезности, фалшификатите и подправените вести е доста значимо, тъй като този проблем визира сигурността на всяка страна. Европейският опит дава добра основа за нови законодателни начинания, за изработването на които би трябвало се създадат работни групи. Свидетел съм, че Европа от ден на ден се тревожи и от казуса с подправените вести, по тази причина тази тематика ще става все по-актуална за всички страни членки “, е споделил по време на диалога Рашидов.

Двамата са разискали и нуждата от привличането на още по-широк кръг от специалисти в битката с незаконния трафик на културни полезности и с подправянето на творби на изкуството.

Министър Кирилов и Вежди Рашидов се се обединили към концепцията, че е належащо построяването на обединен европейски стандарт за битка с трите феномени, който да откри отражение в законодателството. За разискването на бъдещите законови промени ще бъде притеглен необятен експертен състав, включващ представители на Министерство на вътрешните работи, прокуратурата и Министерство на правораздаването.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР