Трябва на всички да е ясно кога полицаят ще има

...
Трябва на всички да е ясно кога полицаят ще има
Коментари Харесай

Тодор Тодоров, криминален психолог: Трябва на всички да е ясно кога полицаят ще има право да стреля, охранявайки границата

Трябва на всички да е ясно по кое време служителят на реда ще има право да стреля, охранявайки границата. Това сподели Тодор Тодоров престъпен психолог и координатор на секторна политика „ Психология, психосоциална поддръжка и грижа за психологичното здраве “ в Политическа партия „ Републиканци за България “ и в в коментар по тематиката с убития граничен служител на реда на българо-турската граница.

На въпрос по какъв начин ще се отрази на душeвността на охраняващите границата служители на реда да могат да стрелят и с автомат, и това ще увеличи ли тяхната убеденост, че не са беззащитни против възможни офанзиви против тях Тодоров съобщи, че не е сигурен в това, тъй като и  при случая от село Голям Дервент сътрудника му с автомат или не, не е имало по какъв начин да му помогне, защото първият изстрел го е умъртвил.

Попитан по какъв начин ще бъде търсена отговорност от служителите на реда дали правомерно са употребявали съответното оръжие той сподели: „ Би трябвало, спазвайки избраните указания, които е имало, само че в България в това отношение е много по-трудно, до момента в който в една Америка да вземем за пример служителят на реда може да употребява оръжието си даже, когато някой ускори колата си против него. Тук към този момент зависи от някои законови разпореждания, които може би би трябвало да се преформулират и да дадат повече отбрана на самите служители на реда, тъй като въпреки всичко служителят на реда е страж на държавността. Той би трябвало като наказателен орган, когато това се постанова, да има опцията да употребяват оръжие, без да се замисля дали след това ще има проблеми “.

Криминалният психолог акцентира, че в образованието на един служител на реда, в построяването му като експерт и като експертиза страната влага много време и средства.

Тодор Тодоров сподели, че му е необичайно за какво се е стигнало до тази обстановка. Aко си трафикант нямаш интерес да стреляш по граничен служител на реда, тъй като това нагледно казано ще значи, че известно време няма да можеш да си движиш бизнеса. „ Допускам, че развоят на самата обстановка е може би малко по-различен, само че това самото следствие ще го каже най-после “.

Много е значимо Министерство на вътрешните работи да работи много съществено във връзка с кадровата си политика. От една конфликтна обстановка човек може да излезе и безкръвно, стига да има умеене по тази причина. Най-лесно е да извадиш оръжие и да стреляш, по-трудно е да излезеш от обстановка и да няма убити “, сподели в умозаключение престъпният психолог.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР