Трябва ли на полицейски служители да им се разминава за

...
Трябва ли на полицейски служители да им се разминава за
Коментари Харесай

Полицаи изнасилват законно в 34 американски щата

Трябва ли на полицейски чиновници да им се разминава за това, че са имали полов контакт със арестувани? Би трябвало да си кажем "естествено, че не ".

Полицаите имат значки, оръжия и, най-малко хипотетично, законът е на тяхна страна. Задържаните може да имат неотменими права, само че защото са арестувани срещу волята им, постоянно се усещат безсилни и тревожни. При тези условия няма метод да се разграничи единодушието от принудата, написа Buzzfeed.

За пандизчиите, пробационните чиновници и други специалности с вграден дисбаланс на властта са въведени национални забрани за полови контакти сред длъжностни лица и техните "клиенти ". Това обаче не важи за полицейските чиновници.



В тези 35-е щата, маркирани на картата, ченгета са хванати да вършат секс със арестуваните и могат да претендират, че са получили единодушие. Често съдилищата се съгласяват. Картата е въодушевена от историята на Анна Чамерс.

Една септемврийска вечер предходната година двама цивилни детективи от Ню Йоркската полиция хващат Анна и още двама да пушат трева. Момчетата пуснали, а на Анна поставили белезници и я вкарали в задната част на полицейския микробус.

Тя твърди, че са я предиздвикали да се съблече и са я изнасилили. ДНК-то, взето от Анна, съответствува с това на двамата детективи, те напущат полицията поради обвиняването в обезчестяване.

Въпреки материалните доказателства за полов контакт те не са наказани. Оказва се, че няма федерална наредба против полицейските чиновници, които вършат секс с лица, арестувани от тях, нито в Ню Йорк има подобен закон. Имайки поради доказателствата, това е явен пропуск.

Докладите на Института "Като " демонстрират, че половото принуждение е вторият най-докладван тип полицейско нарушаване в Съединени американски щати след прекалено потребление на мощ. През 2015 година след едногодишно следствие Асошиейтед прес разкри, че през шестгодишния интервал от 2009 до 2014 година към 550 полицейски чиновници са изгубили значките си за обезчестяване, содомия и други типове полово насилие; още 440 за владеене на детска порнография и други полови закононарушения.

Този брой "безспорно е занижен, защото съставлява единствено тези чиновници, чиито лицензи за работа в правоохранителните органи са били анулирани ", написа АП.

Жертвите включват водачи, възпитаници, дами в правна тягост, служители на реда и пандизчии. Около една трета от десертификациите са резултат от произшествия с малолетни. Статията от АП цитира отчет на Международната асоциация на полицейските началници от 2011 година, в който се показва, че самата работа основава опция за полово закононарушение от страна на полицейски чиновници, като се има поради тяхната мощ, самостоятелност и взаимоотношение с хора, считани за по-малко надеждни. Те са предпазени и посредством лоялността, която принуждава офицерите да се пазят един различен от обвиняванията.

След като признаха малката врата в закона и нейните нездравословни последствия, редица страни започнаха стъпки за нейното затваряне - въпреки и напълно неотдавна в някои случаи: Орегон през 2005 година, Аляска през 2013 година и Аризона през 2015 година Другите 13 са Вашингтон, Калифорния, Аризона, Юта, Хавай, Северна Дакота, Индиана, Охайо, Кънектикът, Ню Джърси, Северна Каролина, Джорджия и Флорида.

В останалите 34 щата, в това число столицата, полицейски чиновници могат да настояват, че са били "съблазнени ", с цел да вършат секс със арестуваните безнаказано. Не е малко евентуално обвинените по делото "Анна Чамърс " да употребяват тази линия на отбрана, когато делото върви в съда през идващите няколко месеца.

В предходни случаи тази тактика е работила: от 2006 година насам минимум 26 чиновници са били оправдани въз основа на "защитата на единодушието ". Същевременно делото "Анна Чамърс " подтиква смяната.

Без подозрение, това е обвързвано и с огорчението и откровенията след случая "Уайнстийн ". Хаштаг #policetoo стартира да се популяризира. На национално ниво повече от 20 полицейски чиновници са подали оставка или са били уволнени заради хипотетични полови нарушавания.

Съветник от Ню Йорк предлага законопроект, съгласно който секса сред служител на реда и арестуван в Ню Йорк да стане противозаконен. Нищо обаче не трансформира обстоятелството, че отбраната рови за нечистотия в предишното на Анна и най-вероятно ще призове за кръстосано разглеждане в сходство с актуалните показания на упрекнатите детективи, че секса е бил по взаимно единодушие.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР