Трябва ли менопаузата да се класифицира като увреждане или естествен

...
Трябва ли менопаузата да се класифицира като увреждане или естествен
Коментари Харесай

Подкрепата за менопаузата трябва да върви по тънката граница между осъзнаването и стигмата

Трябва ли менопаузата да се класифицира като увреждане или натурален стадий от живота? Аргументът породи предишния месец, когато Британската комисия по равенството и правата на индивида предизвести работодателите да създадат „ рационални корекции “ за чиновници в менопауза, които изпитват съществени признаци или рискуват да бъдат съдени за дискриминация по увреждания.

Медицинското списание Lancet разпали пламъците, като предложи „ време е за рационален диалог за менопаузата “ — думи, които биха могли да се преглеждат като равносилни на това да кажат на дамите да се успокоят.

Менопаузата се издигна в дневния ред на работодателите, насърчавана от възходящото приемане, че в миналото частната въпроси като психологичното здраве оказват въздействие върху професионалния живот. Това също е част от това, което Дебора Джермин, учен от университета в Роухемптън, назовава „ менопаузен поврат “ в по-широката просвета, при което участниците в акцията, в това число деятели на звезди, се стремят да наруш...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР