Трябва ли лекарите да имат право да отказват медицинска помощ

...
Трябва ли лекарите да имат право да отказват медицинска помощ
Коментари Харесай

Коронавирус: Ще могат ли лекарите да отказват медицинска помощ на най-тежко болните

Трябва ли лекарите да имат право да отхвърлят здравна помощ на най-болните, разяснява американският вестник The New York Times в своя публикация показана без редакторска интервенция от организация Фокус. 
С предстоящ дефицит на респиратори за пациенти с ковид в Ню Йорк, лекарите споделят, че скоро може да се наложи да вършат сложен избор.
Един пациент имаше лимфом и сърдечна непълнота. Друг беше на 85 години с метастатичен рак. Трета беше на 83 години и имаше деменция и белодробни болести. Всички бяха сериозно заболели от ковид и, сподели доктор, всички сложени на респиратори през последните седмици в огромна болница в Манхатън.
Но скоро пациентите като тези може да не получат сходно животоподдържащо лекуване. Тъй като хората с ковид доминират в лечебните заведения в Ню Йорк, лекарите ускориха натиска върху държавните здравни чиновници, с цел да им дадат рядко и смущаващо право: правото да откажат грижи от пациенти, които няма възможност да се възстановят.
Намаляването на консумативите значи, че може да няма задоволително респиратори или друго съоръжение за всички и доста лекари споделят, че става все по-трудно третирането на всеки пациент еднообразно. Те считат, че скоро медицинските служащи може да се наложи да вършат сложен избор за отвод от лекуване
" Обикновено стандартът е да се интубира и да се поддържа живота на пациента ", споделя доктор Анджела Милс, шеф на службите за незабавна медицина в болничното заведение към Медицински център на Колумбийския университет.
Ню Йорк е епицентърът на коронавирусната зараза в Съединени американски щати. В Китай доста пациенти с Covid-19 бяха отхвърлени от лечебните заведения, а в Италия лечебните заведения дават преимущество на по-младите, по-здрави пациенти за достъп до респиратор над по-възрастните и по-болните.
Проблемът е тъмен и противен, а опитът на лекарите в Ню Йорк може да покаже какво следва за техните сътрудници в други щати, които започнаха да се сблъскват със същия проблем.
Нюйоркската гилдия на американския лекарски съюз, писа до губернатора Ендрю Куомо предходната седмица, с молба да издаде изпълнителна заповед, предоставяща на лекарите имунитет от отговорност за решенията, които вземат, „ невъзможността за обезпечаване на респиратори може да докара до отвод от лекуване на някои пациенти. "
Самият Куомо нееднократно е казвал, че не желае да разрешава на лечебните заведения да отхвърлят грижа. Все още в болничното заведение не са свършили респираторите, сподели той. Някои лечебни заведения опитват с слагането на няколко души на една машина.
" Няма протокол ", сподели Куомо във вторник, когато е запитан дали ще има отсяване на пациентите, в случай че се изчерпат сериозните доставки.
Все отново държавните здравни чиновници са имали полемики с представители на лечебните заведения за това по какъв начин бързо да приложат новите правила, в случай че е належащо, съгласно хора, осведомени с въпроса. Преди две седмици е бил публикуван план на сходни правила.
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 2 април
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР