Трябва ли да се ограничи продажбата на алкохол по магазините

...
Трябва ли да се ограничи продажбата на алкохол по магазините
Коментари Харесай

АНКЕТА: Какво мислят пловдивчани за предложената забрана за продажба на алкохол след 23:00 ч.?

Трябва ли да се ограничи продажбата на алкохол по магазините и бензиностанциите в Пловдив след 23:00 часа? Този въпрос се трансформира в полемика в обществото, откакто Община Пловдив реши да променя Наредбата за обезпечаване на публичния ред.
Прочетете още
Тя е оповестена на уеб страницата на Община Пловдив и може да се гласоподава най-рано след месец. В анкета на  TrafficNews,  попитахме пловдивчани какво мислят по отношение на предлагането, като огромна част от тях го считат за изцяло ненужно и са на мнение, че искащите да пият алкохол, ще го създадат макар ограничаването.



Основната концепция на Община Пловдив е да се прекрати превръщането на бензиностанции и денонощни магазини в нерегламентирани кръчми, което се трансформира в наклонност из целия град.

Част от пловдивчани считат, че със възбраната ще се редуцират вандалските прояви в града след корист с алкохол, както и всеобщите сбирки на публични места, каквато е и задачата на възбраната.

Очаква се, че това ограничаване ще докара до понижаване на нарушаванията в града и да способства за гарантиране на спокойствието на жителите. В допълнение се чака като индиректен резултат - усъвършенстване в контрола на използването на алкохол на публични места.

Текстът в Наредбата гласи, че продажбата на бира, вино и спиртни питиета, в магазини и в обектите към бензиностанции, се не разрешава в часовия период от 23.00 ч. до 08.00 ч.

Санкции ще грозят нарушителите на въпросната възбрана. За физически лица санкцията е планувана в размер от 300 до 3000 лв., а за юридически от 3000 до 30 000 лв.. 

От мнение на юрист Боряна Костова, стана ясно, че налагането на такава възбрана опонира на законовите разпореждания в страната.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР