Трябва ли да конвертирате своя IRA в злато?

...
Индивидуалната пенсионна сметка (IRA) може да бъде чудесен начин да
Коментари Харесай

Индивидуалната пенсионна сметка (IRA) може да бъде чудесен начин да инвестирате в бъдещето си. IRAs могат да ви помогнат да увеличите богатството си с течение на времето, докато се наслаждавате на някои добри данъчни предимства, спестявайки ви пари, когато имате най-голяма нужда от тях, така че да имате доход, на който да разчитате след пенсиониране.

Акциите и взаимните фондове са най-честата инвестиция опции за IRA, но те не са единствените. Благородните метали като златото придобиха популярност през последните години, което накара някои инвеститори да се чудят дали да конвертират съществуващите си IRA в злато.

Както при всяко финансово решение, отговорът се свежда до познаването на предимствата и недостатъците на правите това и как се вписват в цялостния ви план.

Научете повече за златните IRA с този безплатен информационен комплект.

Трябва ли да конвертирате своя IRA в злато?

За да решите дали преобразуването на вашия IRA в злато е правилната стратегия за вас, първо трябва да знаете предимствата и недостатъците на този ход.

Плюсовете на преобразуването на вашия IRA в злато

Едно от основните предимства на инвестирането в златен IRA е неговата стабилност. Докато активи като акциите са силно променливи, златото е доказано, че генерира стабилна възвръщаемост в дългосрочен план, въпреки икономическите сътресения и колебанията на пазара.

Златото може да служи и като защита срещу инфлацията. За разлика от хартиената валута, златото е осезаем, ограничен актив, който не може да бъде отслабен от свръхпроизводство. Стойността му не е обвързана с правителствена или икономическа политика и има тенденция да струва повече по време на инфлация.

Освен това златото има ниска корелация с традиционните активи като акции и облигации. По време на пазарни спадове цените на златото са склонни да се покачват, осигурявайки буфер срещу загуби, когато други активи се поклащат. Може да осигури ценна диверсификация, за да балансирате цялостния риск и печалба във вашето портфолио.

Поради тези причини широко се смята за сигурно убежище за инвеститорите, които искат да запазят богатството си.

Недостатъци на конвертирането вашият IRA към злато

Въпреки че инвестирането в злато предлага много предимства, има и някои недостатъци, които трябва да имате предвид. Може би най-големият недостатък е, че златото няма потенциала за растеж на високорисковите активи като акциите. Възвръщаемостта му е стабилна, но умерена, така че ако разчитате единствено на злато за доходите си след пенсиониране, може да пропуснете по-големи печалби от други инвестиции.

В допълнение, инвестирането в злато за вашия IRA изисква да платите такси за съхранение и застраховка, което може да бъде скъпо и да изяде печалбите ви. Физическото злато също се продава с надценка, за да се отчетат разходите за добив, производство и други.

Преобразуването на вашата IRA в злато подходящо ли е за вас?

В крайна сметка отговорът на този въпрос зависи върху вашите инвестиционни цели, толерантност към риск и цялостно финансово състояние.

Ако стабилността, диверсификацията и защитата от инфлация са важни за вас, тогава конвертирането на вашия IRA в злато може да има смисъл за вас. Ако приоритизирате растежа, спокойно поемате известен риск и се колебаете относно добавените разходи за инвестиране в злато, тогава може да искате да запазите средствата си в текущата си IRA.

Въпреки това, преди да вземете каквото и да е инвестиционно решение , разумно е да се консултирате с финансов съветник, който може да ви помогне да анализирате възможностите си в светлината на стратегията и нуждите ви за пенсиониране.

Заявете своя безплатен комплект за инвеститори днес, за да научите повече за IRA за злато.

< h2>Долната линия

Преобразуването на вашия IRA в злато може да предложи много предимства, включително защита срещу инфлация и нестабилност на пазара. Това обаче може да доведе и до допълнителни разходи и ограничен потенциал за растеж. Ето защо е важно внимателно да претеглите предимствата и недостатъците, преди да вземете решение. Финансов съветник може да предостави персонализирани насоки, за да ви помогне да направите най-добрия избор за вашето бъдеще.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР