Трябва ли брандовете да променят начина, по който работят с

...
Трябва ли брандовете да променят начина, по който работят с
Коментари Харесай

Творец, инфлуенсър - не е едно и също!

Трябва ли марките да трансформират метода, по който работят с инфлуенсърите? Този въпрос задават от изданието The Drum на няколко мениджъри с богат опит в областта на връзките по отношение на тематиката на най-новия си брой.

Дейзи Боатенг, старши управител обществен бранд на Maybelline

За да създадат бранша на инфлуенсърите по-устойчив, марките към този момент демонстрират по какъв начин взаимодействат с тях, а точно посредством изпращане на PR-и, които са по-малко разточителни и нещо, което може да бъде употребявано по-добре. Не единствено секторът става по-стабилен физически, само че и изискванията и достоверността на взаимоотношенията.

Оли Люис, шеф и създател на The Fifth

Въпреки растежа си, инфлуенсър маркетингът към момента е в начална фаза и би трябвало да се усъвършенства. Част от този развой е обвързван с отчетност и бистрота. Това значи, че инфлуенсърите би трябвало да са по-склонни да споделят данни с сътрудниците си, давайки им достъп до разбори в действително време, които ще оказват помощ на марките да оценят същинската стойност на наличието и въздействието си. Въпрос на време е фирмите да стартират да го изискват, преди да финансират каквото и да било наличие. От друга страна, в случай че марките желаят повече надзор и да показват възвръщаемост на вложенията, би трябвало да са подготвени да платят на инфлуенсърите толкоз, колкото им коства.

Сам Бейкър, публицист, някогашен основен редактор на Red и Cosmopolitan и съосновател на The Pool

Всичко се свежда до доверие и достоверност. Творците и инфлуенсърите не са едно и също нещо и свързването им не оказва помощ. Сред тях има и невероятни, има и такива, които са просто пари напразно. Да зависиш единствено от една платформа постоянно е безсмислено. Повечето инфлуенсъри са не запомнили за какво почитателите им ги следват, до момента в който те, от своя страна, желаят същинско персонално отношение. Тук става дума за качество – има доста основатели на наличие, които са изобретателни и смели. Защо да работите с тези, които продават на поддръжниците и марките подправен начин на живот?

Хари Уго, съосновател на The Goat Agency

Брандовете и организациите би трябвало да работят с инфлуенсърите, с цел да схванат по-добре аудиториите им. Дългосрочните партньорства ще са по-ползотворни и за двете страни. Научаването по какъв начин дейно да се употребяват основателите на наличие като нов маркетингов канал е значимо за марките през 2020-а. Освен тези взаимоотношения, сами по себе си инфлуенсърите са марки, изискващи равнище на креативна независимост, тъй че да не не помнят това, зад което застават.

Керълайн Пари, креативен шеф на Brave

През 2020 година мисля, че триумфът ще принадлежи на тези, които имат изясненост за марката си и са сложили като своя цел да защитат това, в което имат вяра. Така секторът ще стане по-устойчив. Що се отнася до партньорствата, инфлуенсърите може би ще би трябвало по-често да споделят „ не “, в сравнение с „ да “, с цел да подсигуряват, че основават интегрирано наличие, което не всеки път е елементарно, когато сътрудниците заплащат.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР