Трябва или не да носим маски и доколко ни предпазват

...
Трябва или не да носим маски и доколко ни предпазват
Коментари Харесай

Предпазват ли ни текстилните маски от коронавируса?

Трябва или не да носим маски и до каква степен ни защищават те по време на пандемията? Световната здравна организация е изследвала и оповестила размера на вируса COVID-19, от което специалистите са създали умозаключение, че маските са подобаващи да ни предпазят от болестта по повод отбраната на дихателните пътища.

Три класа на отбрана имат маските:
маски от вид FFP1, които филтрират 50 % външния въздухмаски от вид FFP2, които филтрират 92 % външния въздухмаски от вид FFP3, които филтрират 98 % външния въздух
100 % пречистване на външния въздух при използването им няма, защото при компактно слагане на маската постоянно има опция от " подсмукване ". Въпреки това експертите от ден на ден ни поучават да носим маски даже и да нямат тази степен на отбрана.
Фирма реорганизира производството си, с цел да прави защитни шлемове, очила и маски Шлемовете са основани взаимно с Техническия университет в София
Заради нуждата от защитни средства и тяхната липса на пазара доста шивашки компании се ориентираха към произвеждане на такива произведения. Но има ли гаранция, че текстилните маски ще ни предпазят и от всеки плат ли става надеждна маска.

Красимира Йотова е една дама, която интензивно търси съдействието на разнообразни институции, преди да се убеди, че ще помогне на хората освен с количество, само че и с качество. Тя е началник на шивашки завод в Мездра, а сега служителките ѝ шият маски от къщи.

Започнахме доста на бързо. Още на 7-ми ни се обадиха от предприятия в региона да ушием маски за чиновниците им до понеделник. Започнахме с елементарен плат за долни дрехи. Впоследствие, тъй като се занимаваме и с производството на хирургично долни дрехи за лечебни заведения – престилки и чаршафи за операционните, които са с малко по-специфична обработка, имаме знания в тази област, започнахме да вършим едни маски от плат, който не пропуща вода “, разкрива Йотова.

Маските, които създават в нейното дружество, имат и джоб, в който да се поставят филтри.

„ Ние сме сигурни в качествата на нашия артикул и искахме да имаме документ за тази работа – да го сертифицираме. Оказа се, че в България няма лаборатория, която да сертифицира маските. Лабораториите, които ни бяха подадени са в Европа – Франция, Австрия, Италия, само че това ще отнеме 6 месеца “, изяснява Йотова.
Изобретатели в Белгия трансфораха шнорхели в защитни маски за медици 100 броя от шнорхела-маска към този момент са изпратени в болничното заведение в Антверпен, а търговецът е спрял всеобщата им продажба, с цел да доставя бройките предпочитано за медицински цели
От БЛС обаче са оценили качеството на нейните маски и са показали интерес към продукта.

Проспа се времето да се сътвори някаква нормативната база за продажбите на маски, споделя Пламен Цонев, притежател на шивашка фабрика и член на управителния съвет на асоциацията за текстил, облекло и кожи, който също се бори да сертифицира свои артикул.
Дизайнери в Германия сътвориха маски и за бъдещи булки поради COVID-19 Маските са в цялостна естетика с тоалета на младоженките
Той предизвести, че в актуалната обстановка може да се стигне до затваряне на предприятието на Йотова от полицията поради маските, които създава.

Цонев назовава своят артикул „ аксесоар за лице “, а не маска.

„ Дайте да се разберем: Тези маски не защищават от вируса, а защищават разпространяването на слюнката Ви, което е нейната цел, както сподели и генерала “, съобщи Цонев.

Коронавирусът и България Лекар с COVID-19: Когато се заразих, нямаше задоволително защитни средства за медиците 31-годишен българин е умрял от ковид в Лондон Първи случай на COVID-19 във Враца, общо инфектираните у нас са 498 Служител на „ УниКредит Кънсюмер Файненсинг “ в столицата е с ковид Католическите и арменската църкви в Бургас ще са затворени за Великден Разделени от пандемията: Момиченце изненада дядо си и прабаба си в Бургас Болницата в Айтос няма условия да разделя болните с COVID-19 от останалите „ Google “ демонстрираха с данни по какъв начин животът у нас замира по време на пандемията За 3 седмици: Коронавирусът е докарал над 31 млн. лева загуби на София Българска народна банка: До 5 дни банките да изготвят правила за частен мораториум върху заемите Радев: Мизерията не е избавление от вируса Премиерът: Не е време за охлабване на ограниченията против COVID-19, би трябвало да ги удължим Комплексен документ ще оказва помощ на медиците ни в битката с COVID-19 Защо бизнесът не приема мярката „ 60/40 “ Председателят на Народно събрание: Дариткова е настоящ доктор, преглеждала е заболели от COVID-19 Разказ от първо лице на оздравял от COVID-19 доктор от Бургас Заради изключителното състояние: Драстичен растеж на безработицата Двама депутати от ГЕРБ са с ковид Д-р Александър Симидчиев: Инфодемията е по-опасна от пандемията 457 са доказаните случаи на COVID-19 у нас
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 498 13 14 34 Света 1118562 1919 59226 229274 Заразени* Нови Починали България 498 13 14 Света 1118562 1919 59226
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР