“Трябва да завърши процесът. Имаме напредък днес. Имайте още малко

...
“Трябва да завърши процесът. Имаме напредък днес. Имайте още малко
Коментари Харесай

Денков: Имаме напредък днес, още малко търпение

“Трябва да приключи процесът. Имаме прогрес през днешния ден. Имайте още малко самообладание, напредваме ”, разяснява номинираният за министър председател акад. Николай Денков след срещата сред преговорните екипи на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, съобщи кореспондент на БГНЕС.


БГНЕС напомня, че диалозите за сформиране на държавно управление бяха размразени. “Разговорите не престават ”, съобщи Мария Габриел от ГЕРБ.

Номинираният за министър председател от ПП-ДБ акад. Николай Денков и Мария Габриел започнаха диалозите малко след 11:30 часа през днешния ден. В тях от страна на ПП-ДБ се включиха Кирил Петков, Христо Иванов, Атанас Атанасов, Владислав Панев, а от ГЕРБ-СДС Томислав Дончев. По обяд договарящите излязоха в отмора и по-късно още веднъж се върнаха на масата за договаряния.

“Конструктивизъм в договарянията с ГЕРБ има. Обсъждаме състав и конструкция на кабинет ”, уточни акад. Николай Денков. “Преговорите имат два детайла - да подсигуряват, че няма да има проблеми с администрацията, и второто е персоналният състав, тъй че работим и по двете. Министри като министри от ГЕРБ няма да има, гледаме за специалисти ”, съобщи още акад. Денков.


“Още преди изборите споделих, че най-хубавото е експертно необятно държавно управление, в случай че не стане сред първите две партии. Мария Габриел и Денков водят договаряния, мисля че са доста близо до взимане на решения, само че въпреки всичко до момента в който всичко не договорят, нищо не е контрактувано ”, съобщи и водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

“Ние не сме предложили специалисти. Партията на Политическа партия желаят сами да си носят отговорност с политически лица, ние с Демократична България отговаряме на техните претенции. Ако има утвърдени специалисти от по-широк набор и те ги одобряват, това е тяхно право. Нека всички да предложат специалисти ”, сподели още Борисов. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР