Трябва да завали дъжд, за да намалее интензивността на горските

...
Трябва да завали дъжд, за да намалее интензивността на горските
Коментари Харесай

В Германия се опасяват, че горещините и пожарите ще продължат


Трябва да завали дъжд, с цел да намалее интензивността на горските пожари в немския народен парк " Саксонска Швейцария ", почнали преди седмица. Това обявиха през днешния ден локалните управляващи, до момента в който пожарите в източната провинция Бранденбург най-накрая бяха потушени, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

В парка към момента има тлеещи сектори и пламъци, поддържани от високата температура на въздуха и сухото време. " За да се усъвършенства ситуацията, би трябвало дъжд ", сподели представител на управляващите. Той означи, че вятърът може да популяризира в допълнение пожара и по тази причина се издигнати загради към застрашени зони.

Тази заран на място работеха към 300 пожарникари, а до края на деня се чака броят им да нарасне до 550. Те употребяват водни оръдия в битката за ограничение на огъня.

Пожарът стартира в парка " Бохемска Швейцария " в прилежаща Чехия, след което се придвижи през границата на територията на " Саксонска Швейцария ". Тази заран огнеборците в Чехия оповестиха, че са овладели огъня в чешкия естествен парк.

Като цяло е сподавен и вилнеещият горски пожар в Бранденбург, сподели през днешния ден началникът на локалната противопожарна работа Мартин Нойман. Районът ще остане под наблюдаване и на следващия ден заради опасения от наново разгаряна тук-там.

Въпреки тези положителни вести проблемите остават, тъй като прогнозите са за нова гореща вълна на следващия ден и вдругиден - от 34 до 37 градуса. И в някои райони на източната немска провинция се резервира най-високата степен на подготвеност за битка с нови огнища.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР