Трябва да запазим трамвай № 6. Това каза заместник-председателят на

...
Трябва да запазим трамвай № 6. Това каза заместник-председателят на
Коментари Харесай

Милка Христова: Трябва да запазим трамвай № 6

Трябва да запазим трамвай № 6. Това сподели заместник-председателят на Столичния общински съвет и консултант от Българска социалистическа партия Милка Христова по отношение на решението дали линията на трамвай № 6 да бъде сменена с тролей по бул. " Арсеналски ". 
 Шести тролей в подлеза на НДК, трамвай №6 няма да се връща в Лозенец  Тролей по релсите на Шестицата или нов тунел при НДК и 22 млн. лв.
„ Има две групи жители, които не са задоволени и не са удовлетворени от същестуващата обстановка. Това са жителите, живеещи по бул. „ Скобелев “, които повече от 7-8 години са подложени на звук, който несъмнено надвишава естествените правила на разбиране. Другата група жители, които не са удовлетворени са тези в регион „ Лозенец “, на които беше спряно обслужването с трамвай № 6 и те несъмнено имат огромни компликации с напредването в посока центъра ", сподели тя.

По думите й Българска социалистическа партия - София смята, че запазването на трамай № 6 е разновидността, в който могат да бъдат решени проблемите и на жителите по бул. „ Скобелев “ и на жителите от регион " Лозенец “. Христова разясни, че запазването на трамвая допуска трамваите от бул. „ Скобелев “ да влязат подземен, да вървят по съществуващото трасе, като трамваи 1 и 7 завият надясно под бул. „ Витоша “, а 6 продължи по остарелия тунел по „ Арсеналски “.

„ Това значи, че няма да има надземно трасе по „ Скобелев “ и ще бъде непокътнато обслужването на жителите в регион „ Лозенец “ с трамвая. Вторият вид, който се предлага е точно с премахването му и заменянето му с тролей, опазване на трамваите по бул. „ Скобелев “, като единствено ги измества с 3,6 м. Не знам дали жителите на „ Скобелев “ са наясно с този факт, само че не съм уверена, че изместването на трамвайно трасе с 3,6 м ще реши проблемите на живеещите там “, сподели тя.

По думите й различен мотив за запазването на трамвая е, че той е независим в своето трасе и не се въздейства от усложненията в придвижването. „ Той не е един от участниците в придвижването и в огромна степен може да подсигурява спазването на графика. Тролеят за жалост споделя пътното платно с останалите участници в придвижването и доста пъти е подвластен от разнообразни типове тапи, трафик, тапи и така нататък “, добави заместник-председателят на Столичния общински съвет.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР