Трябва да забраним финансирането на религиозните общности, организации и вероизповедания

...
Трябва да забраним финансирането на религиозните общности, организации и вероизповедания
Коментари Харесай

Забрана на заплатите от чужбина за религиозни общности иска държавата

Трябва да забраним финансирането на религиозните общности, организации и вероизповедания в България от чужбина. Това съобщи пред медиите в Народно събрание вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов, съобщи БГНЕС. Според Каракачанов не е обикновено едно изповедание да получава заплатите си от прилежаща страна. И напомни, че българският народ е умен и че има една приказка: " който заплаща, той поръчва музиката ". " Не считам, че на която и да е религиозна общественост различен би трябвало да и поръчва музиката ", означи Каракачанов.

Според него посредством въвеждането на такава възбрана ще се ограничи и финансирането от фондации на всякакви радикални детайли, като гетото в Пазарджик, да вземем за пример. Той счита също, че е редно да се лицензира Висшия мюсюлмански институт в България и фрагментите, които се готвят за мюсюлманското изповедание у нас да се образоват по стратегия, утвърдена и следена от Министерството на образованието.

" Прие се законът за бурките, не стигна времето да се одобри възбраната в Наказателния кодекс, касаеща определението какво е коренен ислям. Отворени сме за спор, в който могат да се получат и други оферти ", сподели още Каракачанов. Неговата концепция е в средата или в края на октомври да се направи конгрес по тематиката с представители на прокуратурата, на специфичните служби, ДАНС и Министерство на вътрешните работи.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР