Трябва да вземем фактите под внимание, защото ако тенденцията се

...
Трябва да вземем фактите под внимание, защото ако тенденцията се
Коментари Харесай

Проф. Балтов: Всички се съмняват във вируса, докато не се разболеят

Трябва да вземем обстоятелствата под внимание, тъй като в случай че наклонността се резервира, не ни чака нищо положително. В последно време доста се отпуснахме. Не съблюдаваме отдалеченост, дисциплинираност и не носим маските. Това съобщи шефът на болница " Пирогов “ проф. Асен Балтов пред Българска национална телевизия.

" Увеличаването на случаите на COVID-19 се дължи на държанието ни. Вирусът си е същият, той не се е трансформирал. Поведението ни е несъответстващо на вируса. Затова ние молим да имаме дисциплинираност и самоконтрол “, акцентира той.

" Все още нещата са под надзор, само че в случай че сме дисциплинирани. Здравната ни система ще бъде много натоварена през идващите месеци “, сподели още проф. Балтов.

" Всички се съмняват, до момента в който не се разболеят. Трябва ли всички да се разболеят, с цел да повярват?! Щабът не е трансформирал своето говорене и желае да се съблюдават ограниченията, които са най-либерални в Европа. Аз считам, че това няма да продължи дълго, в случай че случаите продължат да порастват “, предизвести проф. Балтов.

Според него нови по-строги ограничения все още не се постановат.

" Ако съблюдаваме сегашните ограничения, може да запазим наклонността. Най-важното е да се съблюдават ограниченията, тъй като за жалост ще последват други неща “, съобщи той.

" Яростта на вируса не е намаляла. Възрастните пациенти не го изкарват леко “, акцентира шефът на болница " Пирогов “.

По думите му няма наново инфектирани с COVID-19 у нас. Освен това антителата на преболедувалите се резервират в организма най-малко три месеца.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР