Трябва да възстанови прагматичните отношения с Камбоджа, които сме имали

...
Трябва да възстанови прагматичните отношения с Камбоджа, които сме имали
Коментари Харесай

Борисов: Българи са гинели във войната в Камбоджа, надявам се да възстановим отношенията си

Трябва да възвърне прагматичните връзки с Камбоджа, които сме имали в предишното. В момента България няма посолство в Камбоджа, само че това би могло да се промени, в случай че всичко това, за което в този момент се договорихме, стане факт. Но за задачата първо би трябвало да имаме резултати. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов пред медии след срещата си с премиера на Кралство Камбоджа Хун Сен, съобщи кореспондент на Novini.bg

,,Едно от споразуменията, които подписахме, е съглашение за отбрана на вложенията, с цел да може когато нашите вложители отидат в Камбоджа, да бъдат предпазени. Предстои да създадем и междуправителствена икономическа комисия в тази тенденция, дори на следващия ден ще срещнем гостите с индустриалните ни зони'', уточни министър председателят Борисов.

,,Българи са гинели във войната в Камбоджа и по тази причина се надявам бързо да си възстановим връзките и това би могло да се случи посредством вложения, стопанска система, туризъм и просвета. Освен това им даваме оръжие на положителни цени и мисля, че в тази сфера можем да продължим да работим добре'', добави Борисов.

,,Връзката сред Камбоджа и България е съвсем на 60 години. Камбоджа в никакъв случай няма да не помни какво България е сторила за нея и показва голямата си признателност за помощта след геноцида на алените кхмери. Сигурен съм, че визитата ми през днешния ден ще даде положителни резултати и ще реализираме повече'', добави от своя страна министър председателят на азиатската страна Хун Сен.

,,Проведохме полемики за поощряване на връзките сред двете страни, ние към този момент подписахме съглашения и в бъдеще министрите ни ще работят дружно и в тясно съдействие, с цел да реализираме положителни резултати и нашите връзки да станат по-всеобхватни'', означи още Хун Сен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР