Трябва да вървим в посока съдебна реформа, включително по конституционен

...
Трябва да вървим в посока съдебна реформа, включително по конституционен
Коментари Харесай

Явор Божанков: Ако искаме да увеличим доходите на хората, ни трябва нов бюджет за 2023 г.

Трябва да вървим в посока правосъдна промяна, в това число по парламентарен път
„ Няма да стане гражданска война от разделянето на комисията, само че въпреки всичко една от тематиките, освен в това Народна заседание, е конституционна промяна. Тя е на дневен ред повече от всеки път и поради към този момент доста безапелационните поръчки от Венецианската комисия, че това, което би трябвало да създадем, е даже доста по-радикална промяна от тази, която оферираше предходния кабинет, в който Българска социалистическа партия участваше. Само че това желае квалифицирано болшинство от 2/3 и промяна на Конституцията. “ Така секретарят на парламентарната група на “БСП за България “ Явор Божанков разяснява разделянето на правната комисия в Народното събрание и добави: „ Разделянето на комисията е такава поръчка, че ние би трябвало да вървим в посока правосъдна промяна, в това число по парламентарен път.

В ефира на Bulgaria ON AIR той бе безапелационен, че няма такова нещо като “коалиция за хартиената бюлетина “. По думите му е имало изискване от Кирил Петков левицата да се откаже от нещо, с цел да получат поддръжка, Божанков е безапелационен, че няма връзка сред избора на ръководител и законодателните начинания на една група. „ Имаше едно предложение, поради рецесията и неспособността да стигнем до решение, най-възрастният да бъде определен, а след него всеки на ротационен принцип от всяка група да води съвещание. Вижда се, че сега водят заместниците, нелоши заместници бяха определени “, уточни той и добави, че изборът на ръководител не е парламентарно болшинство и това ще се види, когато Българска социалистическа партия не отиде да беседва с първия мандат на ГЕРБ.

„ Очевидно рецесията в парламентарната ни република се задълбочава. Има кръг от хора в България, които имат интерес от това “, съобщи Божанков и даде образец със систематичните офанзиви по време на акцията от служебния кабинет към Българска социалистическа партия, Политическа партия и Демократична България. „ Самият длъжностен кабинет назначи доста фрагменти от “Има подобен народ “, които участваха в свалянето на кабинета. Темата за президентска република се загатва все по-често и то от близкото обграждане на Радев “, разяснява националният представител.

По думите на Божанков всяка партия се стреми да реализира най-хубав избирателен резултат и онази изборна технология, която най-вече се харесва от нейните гласоподаватели. В Българска социалистическа партия се счита, че гласоподавателите желаят да имат избор и сами да вземат решение дали да гласоподават с хартия или с машина “, изясни той и добави, че не може зад всяко гласоподаване в Народното събрание да се търси някаква коалиция.

„ Всяка партия си пази позициите и ние няма да спрем да повтаряме, че общественото министерство се управляваше от Българска социалистическа партия и обществената политика беше създадена от нас – понижаване на налозите на работещи фамилии, увеличение на пенсиите “, съобщи Божанков по отношение на присвояването на тези оферти от Политическа партия и Демократична България. Народният представител удостовери и поредната позиция на левицата срещу войната и изнасянето на оръжия за Украйна.

По думите му, назад на обвиняванията на служебното държавно управление е станало ясно, че газ има, че цената му пада, т.е. кабинетът “Петков “ си е приключил работата. „ ГЕРБ пък говореха, че страната е в колапс и разорена – в този момент националната ни статистика ни поправи. Ние казахме, че има 4.8% растеж, което е добър, а той даже се оказа над 7%. Оставихме забележителен остатък от 1.5 милиарда, което е добра основа за всеки идващ кабинет. Защо същият длъжностен кабинет, който твърди, че този бюджет е толкоз неприятен, сега желае неговото продължение? “, попита секретарят на ПГ и добави: „ Те очевидно са със схващане, че ще векуват там и към този момент се изживяват като някакъв постоянен кабинет. “

Явор Божанков изясни за какво би трябвало да има нов бюджет за 2023 година: „ Няма по какъв начин да увеличим минималната заплата. Хората с закрепени приходи, пенсионерите и хората на заплата усещат най-силно удара на рецесията, а с цел да увеличим приходите, ни би трябвало нов бюджет. Минималната заплата би трябвало да се увеличи до 850 лева, пенсиите би трябвало да се актуализират, би трябвало да обложим свръхпечалбите в енергетиката “, разяснява той. По думите му би трябвало да се създадат старания за сформиране на държавно управление, и в случай че бъдат поканени от Политическа партия, ще беседват с втория мандат.

Божанков е безапелационен, че има значение личността на основния прокурор. „ Той взриви тематиката, той е делегитимира до степен, в която държавното обвиняване е деен политически състезател. Но ГЕРБ не са подготвени на диалога за действителна правосъдна промяна. Ние считаме, че би трябвало да се резервира парламентарната квота, с цел да не се капсулира системата, само че нейния темперамент би трябвало да е друг “, съобщи той.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР