Трябва да убедим Иран, че запазването на ядреното споразумение е

...
Трябва да убедим Иран, че запазването на ядреното споразумение е
Коментари Харесай

ЕК: Иран трябва да бъде убеден, че запазването на ядреното споразумение е и в негов интерес

Трябва да убедим Иран, че запазването на нуклеарното съглашение е и в негов интерес. Това се показва в изказване на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, представено от Българска телеграфна агенция.

Тя приканва за секване на кръга от принуждение и за отваряне още веднъж на поле за работата на дипломацията. Европа приказва с всички забъркани, добавя Фон дер Лайен във връзка събитията в Ирак от последните дни.

Председателят на Европейска комисия удостоверява свикването на изключително съвещание в петък на Съвета на Европейски Съюз по външни работи. Тя оповестява, че в сряда Европейска комисия ще разиска на своето съвещание ситуацията в Близкия изток, с цел да стартира съгласуването на дейностите по този въпрос сред обособените еврокомисари.

Много сме разтревожени от известията на Иран, че няма да извършва нуклеарното съглашение. От наша позиция е значимо Иран да се върне към осъществяване на договореностите, прибавя Фон дер Лайен.

По нейните думи Ирак би трябвало да бъде оставен да продължи по пътя на помиряването, възобновяване и стабилността. Призоваваме всички да проявят въздържаност, добавя Фон дер Лайен. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни та
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР