“Трябва да убедим хората в рисковите групи да се ваксинират.

...
“Трябва да убедим хората в рисковите групи да се ваксинират.
Коментари Харесай

Зам.-председателят на Лекарския съюз готов да се ваксинира в национален ефир, за да докаже, че не е опасно

“Трябва да убедим хората в рисковите групи да се имунизират. Това е методът за битка с вируса. Нека не се “филмираме” с разнообразни конспирации за чипове”. Това означи в неделния утринен блок на " Нова телевизия " зам.-председателят на Българския лекарски съюз доктор Николай Брънзалов. Той съобщи, че е подготвен да се имунизира в народен ефир, с цел да потвърди на хората, че не е рисково.

В деня, в който е схванал, че ще оглави Националния имунизационен щаб, доктор Брънзалов е направил малко допитване до своите пациенти.

" Когато отидох на работа, попитах първите 10 пациенти дали ще се имунизират. 9 от 10 споделиха, че ще го създадат. Това ме изненада, само че и зарадва”, разяснява зам.-председателят на БЛС.

Той разясни и по какъв начин ще стартира имунизирането у нас.

“3 дни откакто Европейската комисия по медикаментите позволи използването на имунизацията в България, ние ще стартираме със 120 000 дози. Тоест 60 000 души ще бъдат имунизирани. Ще стартираме с медиците на първа линия. На първи стадий би трябвало да проучим кой желае да се имунизира. Надявам се да бъдат повече желаещите”, сподели още Брънзалов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР