Трябва да стане ясно веднага, че написаното от Жаблянов, че

...
Трябва да стане ясно веднага, че написаното от Жаблянов, че
Коментари Харесай

Жельо Бойчев: Позицията на Жаблянов за Народния съд не е позиция на БСП! Ще помислим за санкциии

Трябва да стане ясно незабавно, че написаното от Жаблянов, че " Народният съд е е едно належащо и навременно правораздаване " не може да се смята за публична позиция на Българска социалистическа партия и не ангажира партията.

За страдание, се получи това неразбирателство, това несвоевременно изречение. Когато се работят подобен вид документи се вършат няколко разновидността, разнообразни хора работят върху тях. Ситуацията е неприятна, ще помислим дали има наказания за Жаблянов. Това съобщи ръководителят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България " Жельо Бойчев през Нова телевизия.

Трудно може да се даде характерност на Народния съд в едно изречение- явно това е било развой във всички страни, които са били част от хитлеристката коалиция. За страдание, в нашата страна, като доста други исторически събития, и това се употребило. „ Ние като политическа партия " осъждаме всевъзможен вид политическо принуждение ", изясни той.

Правителството носи отговорност за цялата сага към Истанбулската спогодба, тъй като то на 3 януари с цялостното схващане, че там има неща, които ще провокират дискусия, се опита тихомълком да прокара тази спогодба в българското общество.

Зам.-председателят на ПГ наБСП Жельо Бойчев разяснява изявлението на премиера Бойко Борисов от през вчерашния ден.

Бойчев акцентира, че от изявлението на Борисов не е станало ясно какво значи " евакуиране " на Истанбулската спогодба, това значи ли, че ще бъде анулирано решението на държавното управление, с което тя е призната на 3 януари. Какво значи - конвенцията да бъде призната текст по текст, това е безусловно невероятно за интернационалните документи, акцентира Бойчев.

" Има смяна в позицията на ГЕРБ?! За следващ път! ", сподели той във връзка с обрата в мнението на ръководещите.

Защо се предлага на българското общество да се ратифицира документ без обяснитеен отчет към него, за какво подозренията не се разсеяха, когато този документ беше импортиран в Народното събрание, посочи Бойчев. И акцентира, че всичко това е отговорност на държавното управление.

„ Защо изказванията, че има спекулации, не се разсеяха веднаха ", попита Бойчев. И направи извода, че е напълно обикновено когато виждаш публичното мнение, „ да дадеш обратно ".

Бойчев отговори и на въпроси, свързани с митингите на зелените.

Протестите за Пирин няма да спрат, историята в Банско през цялото време е тръгнала по неверен метод, доверието мъчно ще се възвърне, предвижда зам.-шефът на алената група.

„ Ние сме за едно стабилно развиване, в това число и за зимния туризъм в България ", счита зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България ".

Чакаме отговор от министъра на вътрешните работи по проблема в Шумен, акцентира Бойчев.

Жельо Бойчев отговори и на въпроси, свързани с изречението за Народния съд в декларацията на Българска социалистическа партия.

За нас беше значимо да изразим позиция по Луковмарш, държавното управление да изрази позиция, а не да се крие зад столичната община.

„ За страдание имаше такава неточност, индивидът, който работеше по текста, беше отхвърлен ", разяснява той и добави, че е обикновено другите членове на опозицията да имат друга позиция. Той уточни, че Българска социалистическа партия желае за дейностите им да се съди по това какво се прави в този момент, а не да се гледа в предишното.

Очаквайте детайлности!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР