"Трябва да спрем тази война по пътищата, в която се

...
"Трябва да спрем тази война по пътищата, в която се
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Бойко Борисов е виновникът за трагедиите по пътищата, да подаде оставка

"Трябва да спрем тази война по пътищата, в която се избиваме. Политиците приказват, трансферират се отговорности, само че би трябвало да е ясно, че виновникът за такива обстановки е единствено един - държавното управление на Бойко Борисов и той персонално ", съобщи на конференция водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.
Гордостта на премиера – автомагистралите, е най-голямата кражба. Досегa корупцията ни ограбваше, в този момент корупцията ни убива в дословния смисъл на думата. Невинни жители заплащат кражбите на държавното управление на Бойко Борисов. Това повече не може да продължава. Поискаха договорите с "Tрейс ", само че една компания ще сменена с друга, ще понесе някой отговорност на ниските нива, само че моделът остава. Затова нашият апел към всички терезвомислещи хора е да се съберем и да променим този модел. Трябва да се понесе ясна политическа отговорност. Има ли храброст министър председателят да излезе и да каже "аз строя пътища и автомагистрали, по които да се избивате ". Този модел от бизнес, обири и корупция, води до тези нещастия ", съобщи Нинова.
Системно и поредно Бойко Борисов разрушава институциите и счита, че той може да бъде и съд, и прокуратура, всичко. В случая със Силистар министър председателят си разреши да подреди кмет да не извърши решение на Общински съвет, което е парадокс в една правова страна. Ние няма да оставим нещата по този начин. Съветниците на Българска социалистическа партия гласоподаваха срещу това решение. Внасяме в Административния съд тъжба – желаеме съдът да спре това решение. Това е единственото правово и демократично решение в тази ситуация.
Попитана дали Българска социалистическа партия ще внесе нов избор на съмнение, Нинова изясни, че преди началото на новия парламентарен сезон левицата ще събере парламентарната група и ще бъде взето решение какви ходове ще подхващат оттук насетне. Искаме оставки – наглостта стига до такава степен да кажат "виновен е Станишев, Орешарски и някой различен по веригата ". Оставки на министри към този момент е най-малкото, желаеме оставка на цялото държавно управление, само че откакто съберем групата, ще обявим решението, съобщи Корнелия Нинова.
"Няма наши и ваши - ножът е опрял до кокала за спасяването на страната ", акцентира водачът на Българска социалистическа партия.
"Тъжно е, че след 10 години на едно ръководство идва време да платим сметката ", съобщи ръководителят на регионалната Софийска организация на Българска социалистическа партия Кирил Добрев.
"Десетки са местата по българските пътища, които са превърнати в гробища. Винаги е най-лесно да обвиним водачите – несъмнено и те имат виновност, само че би трябвало да се замислим има ли пътища убийци, които с публични поръчки са станали такива ", уточни той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР