Трябва да спечелим на всяка цена! На всяка – ясно

...
Трябва да спечелим на всяка цена! На всяка – ясно
Коментари Харесай

Първи новини за тъмните сделки с листите за изборите

Трябва да спечелим непременно! На всяка – ясно ли ви е?! Не ме интересува какво ще павите и какво ще коства – желая победа! Това е късото напътствие на Бойко Борисов към членовете на Изпълнителната комисия на партията. С това стартира акцията за набиране на оферти за народни представители.
От през днешния ден до 8 февруари структурите на ръководещите в страната ще събират номинациите. Спуснати са вътрешни критерии, на които претендентите би трябвало да дават отговор. Какви тъкмо са те, още не е ясно а и не е значимо.

Номинациите ще се вършат персонално в офис на ГЕРБ или на формалната е-поща на всяка една от структурите на партията.

Всичко това звучи декларативно и официално. Ееех, всеки може да кандидатства за листата и в случай че е почтен човек, експерт, просветен и с опит – има големи шансове. Това е посланието, адресирано до наивниците. Съвсем друга е действителността.

Водачите на десетина от листите са ясни занапред – министри от кабинета „ Борисов 3 “. Те са участници в тоталния обир през последните години и са стимулирани да се борят със зъби и нокти да останат в Народното събрание, с цел да употребяват имунитета, в случай че „ след изборите стартират следствия на техни дейности. Това го признават настоящи депутати от ГЕРБ, които не желаят да бъдат представени с имената им.

От известно време настойчиво се приказва, че основните съставители на листите и подбора на нужните хора са някогашният финансов министър Владислав Горанов и шефът на тв „ Европа “ Георги Харизанов. И двамата са от персоналната армия на Борисов и се употребяват с доверието му. Засега. Нещото, което ги сплотява е замогването им през последните години и принадлежността им към орташкия кръг към властта.

Бившият финансов министър Владислав Горанов се подвизава в „ изнесен офис “, който се намира в ресторант в Руския културно-информационен център на ул. „ Шипка “ в столицата. Там провеждал значими срещи и съвещания с доверени предприемачи и политици. Той бе заставен да подаде оставка през лятото, когато Борисов разгласи, че ще се раздели с министри, за които има мощни подозрения, че са от „ квотата “ на Движение за права и свободи и по-точно на Делян Пеевски. Топлите връзки на Горанов с придвижването и Пеевски са известни от дълго време, макар че той отхвърля. Към креативната му биография преди месеци предприемачът Васил Божков прибави информация, че му е предал към 67 милиона кеш, за него и за премиера Борисов. Последва изрично отказване от двамата, само че към този момент ситуацията е дума против дума. Горанов обаче сигурно знае, че е доста евентуално Божков да има директни доказателства за предадените пари, което може да го извади от строя в някой значим миг от акцията. Особено, в случай че самият Горанов се кандидатира за народен представител. Говори се, че му било препоръчано водещо място в листите на Движение за права и свободи, както стана преди време с финансовия министър на Орешарски Петър Чобанов, само че в последна сметка се решило, че Горанов е по-ценен за придвижването в ГЕРБ.

Възможно е обаче и вид, при който Божков да употребява доказателства против Горанов, с цел да вкара посредством него „ троянски коне “ в партията на Борисов. Звучи екзотично, само че в подмолните игри такива похвати са чести. Освен това измените в средите на българските политици са част от „ ценностната “ им система…

А това, че Пеевски ще вкара свои хора през Горанов в партията на Борисов, е отвън подозрение, считат депутати от ГЕРБ. Още повече, че самият Борисов няма по какъв начин да откаже на своя приятел от Движение за права и свободи, с който го свързват значително политически и финансови интриги.

Това е единствено началото на игрите, които ще се разиграват пред очите ни и в сенките на задкулисието, надалеч от хорските очи. Вече са завъртяни милиони в акцията и е несъмнено, че ще се работи подло и брутално, под лозунги за народна власт, почтеност и честност.

Очаквайте последващи версии за развиването на акцията. Ще узнаете кои са сигурните гласове за Борисов в Пловдив и по какъв начин той ги е обезпечил и подплатил финансово. Да живеят футбола, Столипиново, Шекер махала и отцепниците от Българска социалистическа партия в града на тепетата… Който подценява настоящия министър председател, ще се опари. Той в действителност знае по какъв начин да печели избори, сътрудници и лобита в непознати партии и кръгове.

Екип на Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР