Трябва да сме на закрито. Нито една от сградите в

...
Трябва да сме на закрито. Нито една от сградите в
Коментари Харесай

Ето Как Да Се Спасим От Смъртоносните Мълнии! В Никакъв Случай Не Правете Тези Фатални Грешки!

Трябва да сме на закрито. Нито една от постройките в региона на случая няма настояща мълниезащита. Най-вероятно, когато е бил издигнат блокът, е имало такава. През годините обаче се вършат поправки и част от тези мълниезащитни системи са унищожени ", разяснява пред Нова телиевизия специалистът по мълниезащита инж. Радослав Калчев.

Той напомни, че по време на гръмотевична активност е значимо човек да стои надалеч от дървета и стълбове.

" Не би трябвало да отваряме чадър. Краката би трябвало да са прибрани, тъй като мълнията се популяризира по земната повърхнина. Трябва оптимално бързо да се скрием някъде ", добави Калчев.

Едно от безвредните места при стихия с мълнии е автомобилът, тъй като гумите на колата са изолатор, поучават още експерти.

Сигналът за снощния случай, станал в междублоково пространство в " Люлин " 6, е бил подаден на телефон 112 в 20.47 часа, посочи пред " Фокус " представителят на Центъра за незабавна здравна помощ (ЦСМП)-София Катя Сунгарска. На осмата минута колата за спешна помощ е била на мястото и мъжът е бил превозен до " Пирогов ", като от самото начало, до момента в който е бил в колата за спешна помощ, са били осъществявани реанимационни дейности. На входа на болничното заведение обаче той е умрял.

Както към този момент беше обявено, софиянецът е разхождал кучето си, което също е издъхнало.

Вчера вечерта над някои елементи на столицата се развихри гръмотевична стихия с дъжд.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР