Трябва да сме готови за всичко – с таблетки от

...
Трябва да сме готови за всичко – с таблетки от
Коментари Харесай

Петков свиква специален кризисен щаб

„ Трябва да сме подготвени за всичко – с таблетки от йод, със сигналната система. Още в понеделник привиквам щаб, който да постави всичко, което би трябвало да има една страна, гражданска отбрана и така нататък “. Това съобщи министър председателят Кирил Петков.
" Европейските ни сътрудници мислеха, че няма да има война. Вечерта, когато бяха първите бомбардировки, всеки от нас беше изумен. Никой не очакваше хиляди хора под обстрел с ракети. Война в България - не, няма заплаха, българското население би трябвало да е умерено ", сподели още той пред бТВ.

" Държавата влиза като регулатор в цените за горивата. Гледаме оптимално да е подготвен запасът. Политическата игра от Борисов, която се заиграва в този момент, е да се отпускат количества в запас, само че ние не знаем какво ще стане. Резервът го държим, в случай че стане нещо, да имаме подготвеност - и пшеница, и гориво. Искаме да сме сигурни, че имаме задоволително зърно до 2023 г "., уточни Петков. 

" Риск с нуклеарните централи на Украйна за мен е №1 като най-голяма вреда евентуална за българското население. Аз имам вяра, че няма да се случи, не би трябвало да плашим българското население, само че ние би трябвало да сме подготвени за всичко. Още в понеделник привиквам специфичен щаб, който би трябвало да постави всичко това, което би трябвало една страна да има, да влезе в оперативна подготвеност ", разяснява министър-председателят.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР