Трябва да сме готови за още една ковид вълна през

...
Трябва да сме готови за още една ковид вълна през
Коментари Харесай

Доц. Хинков: Трябва да сме готови за още една ковид вълна през февруари

Трябва да сме подготвени за още една коронавирус вълна през февруари, предизвести пред Нова тв доцент Христо Хинков от Националния център по публично здраве и разбори.

„ Наблюдава се наклонност на плато и последователно намаляване на броя на инфектираните в България. Може би ще си отдъхнем и лечебните заведения също, само че въпреки това би трябвало да сме подготвени и за още една вълна през зимата, както беше предходната година “, посочи доцент Хинков. Той акцентира, че вирусът има една естествена крива и това е в границите на естествения ход на епидемията.

„ Хората без ваксини са по-слабо предпазени, това е явно. Би трябвало колкото е допустимо да не посещават заведения и места, където се събират доста хора. Да си стоят у дома, изключително възрастните “, прикани доцент Хинков. Той счита, че ограниченията би трябвало да си останат каквито са били до момента.

„ Локдаунът не взема решение казуса с епидемията. Вирусът единствено се потиска с него. Единствено имунизацията може да го реши “, счита доцентът. По думите му към изборите се е следило „ извънредно грозно събитие “, а точно, че тази зараза е употребена за политически цели.

„ Имаше директни апели да не се имунизират хората, което е извънредно грозно “, уточни представителят на Националния център по публично здраве и разбори.

Според доцент Хинков данните дават опция ограниченията да се разхлабят.

„ Не би трябвало да се чакат някакви фрапантни ограничения. Информацията в действителност демонстрира, че излизаме от тази вълна. Болниците не са толкоз натоварени. Трябва обаче наложително лечебните заведения да се оборудват с О2 “, прикани доцент Хинков. Той изясни, че огромният проблем на тази зараза е смъртността, която не е от ковид, а от други болести, които по една или друга причина не са получили лекуване в точния момент.

„ Във всеки случай най-малко 1/3 от общата смъртност се дължи на това “, разяснява доцент Хинков и моли за достъп до здравна помощ на хронично болните.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР