Трябва да следваме националните си интереси и стриктно да спазваме

...
Трябва да следваме националните си интереси и стриктно да спазваме
Коментари Харесай

Теменужка Петкова с важен коментар за Турски поток

Трябва да следваме националните си ползи и прецизно да съблюдаваме европейското законодателство за „ Турски поток “. Това сподели енергийният министър Теменужка Петкова в предаването „ Тази заран “ по бТВ. 

„ „ Турски поток “ като план видяхме, че стана факт на територията на Турция. Оттук нататък това, за което в България работим е реализацията на нашата идея за създаване на газоразпределителен център. По нея работим дружно с Европейска комисия, поддържа се от Комисията и планува няколко съществени детайла “, разясни Петкова и добави, че концепцията съставлява България да построи изчезналата инфраструктура, която да ни даде опция да доставяме природен газ от най-малко три източника, създаване на борса за търговия с природен газ.

Министър Петкова сподели още, че в концепцията е включен и разбор на опцията за разширение на газопреносната инфраструктура на територията на България до границата със Сърбия. „ Какво решение ще вземе Русия то би трябвало да бъде според европейските правила. България прецизно следва европейското законодателство в региона на енергетиката, по-специално на природния газ. Не бива да се повтарят остарели неточности “, сподели тя.

„ Трябва да следваме националните си ползи, главната политика, която води Европейски Съюз в региона на енергетиката - за диверсификация на източниците, за либерализация на пазара на природния газ и прецизно да съблюдаваме европейското законодателство “, добави министър Петкова.

„ Скоро ще стане ясно дали втората тръба от „ Турски поток “ ще мине през България или решението ще бъде друго. Не сме заложници на никаква борба, би трябвало да следваме нашата политика, вършим всичко съгласно европейските регламенти “, сподели още Теменужка Петкова.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР