Трябва да се вземат мерки срещу комари. Има западнонилска треска

...
Трябва да се вземат мерки срещу комари. Има западнонилска треска
Коментари Харесай

Тодор Кантарджиев: Имаме 4 случая на западнонилска треска за седмица

Трябва да се вземат ограничения против комари. Има западнонилска тресчица в прилежащи нам страни. Има r у нас. Само за седмица към Бургас две дами са болни, има и болен в Шумен, има и болен във ВМА. Това разгласи пред Нова тв проф. Тодор Кантарджиев, заместник-директор на Националния център по заразни и паразитни болести и народен съветник по микробиология.

" Треската се демонстрира и в нашата страна. България се намира на два пътя на прехвръкване на птици. Те носят заболяването. Изследването на заболяването става с проби на кръв и урина. Потвърждаването става в лаборатория при вярно взет материал ", добави той.

" Ако 200 души са нахапани, може единствено един да има инфектиране на мозъка. Казахме, че есента ще има нарастване на заболяването. Важно е да се взимат ограничения хората да не бъдат хапани от комари ", сподели още медикът.

Болестта визира на централната нервна система. " Човек не знае къде се намира, усеща се комплициран. От 10 болни, 8-9 оздравяват изцяло. Може да се стигне и до пареза на крайниците, в случай че нещата не се овладеят. Комарите смучат кръв от прелетни птици и по този начин се разболяват. Важно е да обработим водоемите напролет, с цел да на понижим комарите у нас ", сподели още Кантарджиев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР