Трябва да се възползваме от ресурса на транспортната и дигиталната

...
Трябва да се възползваме от ресурса на транспортната и дигиталната
Коментари Харесай

Желязков: Участваме много активно в планирането на кохезионната политика

Трябва да се възползваме от ресурса на транспортната и цифровата съгласуваност, с цел да подобряваме придвижването на артикули и на хора. Това съобщи транспортният министър Росен Желязков при откриването на годишната конференция „ Стратегическа инфраструктура и вложения – България и Югоизточна Европа 2019 “.

В рамките на форума той разяснява, че България взе участие доста интензивно в планирането на кохезионната политика за идващия програмен интервал 2021-2027 година Очакванията са да бъде непокътната финансовата рамка за идните вложения в бранша. Това е значимо, с цел да се следва устойчивата наклонност за развиването на транспортната инфраструктура, енергетиката и цифровите технологии. Министърът акцентира, че по този метод може да се реализира по-добър резултат в региона на дигитализацията и намаляването на нездравословното влияние върху околната среда. Това е и една от настоящите тематики в дневния ред на Европейския съюз, по която ще работи и България, добави той.

„ Важно е да вършим политика посредством стратегически вложения, а не да реализираме планове, откъснати един от различен “ означи още Росен Желязков.

По отношение на плановете, които не са част от главната Трансевропейска транспортна мрежа, министърът разгласи, че не престават договарянията с румънската страна за създаване на трети мост над река Дунав.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР