Трябва да се установи къде е бил и какво е

...
Трябва да се установи къде е бил и какво е
Коментари Харесай

Цветлин Йовчев: Отравянето на Гебрев е частна поръчка, Путин изпуска контрола на разузнаването

Трябва да се откри къде е бил и какво е правил Федотов на наша територия. Може да приказваме за някаква частна поръчка на съветското разузнаване от бизнес-структури или частни структури. Може би Путин към този момент няма надзор върху системата за ръководство на страната. Това допусна пред bTV Цветлин Йовчев, някогашен ръководител на ДАНС, разяснявайки случая с отравянето на предприемача Емилиян Гебрев.
Той напомни, че след случая " Скрипал " Путин уволнява 15 генерала, което отново демонстрира, че системата не се управлява. И това не са първите дейности на Путин в тази посока. 2015 той прави чистка в армията, през 2016 основава национална армия на Русия, която има за цел да пази Путин от другите. Ако има липса на надзор в Русия, това значи, че има причина за вътрешна рецесия, изясни той.

Това е зле планувана, ниско бюджетна и зле изпълнена интервенция. Може би професионализмът на съветското разузнаване е понижен, което е малко евентуално. Подкрепям тезата, че е солова акция. Чух я от един човек, който почитам. За Скрипал има претекст за това, само че за Гебрев няма подобен претекст. При това толкоз нескопосана интервенция не може да е дело на експерти. Тези хора нямаше да дойдат от Москва, нямаше да се срещат преди интервенцията. Нали не си представяте, че едно съществено разузнаване може да сгафи два пъти подред, разяснява Йовчев.

Журналистическото следствие е доста съществено и имаме съответни обстоятелства, които са проверими. Към момента можем да твърдим, че има интервенция на съветското разузнаване и че тя съответствува по време и място с отравянето на Сергей Скрипал, уточни още Йовчев във връзка информацията на английския уебсайт за следствия Белингкет, че сътрудник на Главното разследващо ръководство на съветската войска е обвързван с опита за ликвидиране през април 2015 година на оръжейния търговец Емилиян Гебрев.

Според Йовчев представителят на Кремъл Дмитрий Песков е позволил неточност при реакцията си на обявата. Не повече от един час лишава да се ревизира информацията за Федотов. Това ме навежда на мисълта, че можем да се съгласим с изказванията на уеб страницата, съобщи някогашният началник на ДАНС.

Нещата са сходни на случая с атентата на летище Бургас, където беше належащо доста време, с цел да се изяснят събитията, уточни той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР