Трябва да се удължи срокът за прехвърляне на финансови активи

...
Трябва да се удължи срокът за прехвърляне на финансови активи
Коментари Харесай

Димитър Манолов: Пенсионната реформа е погрешна

Трябва да се удължи срокът за прекачване на финансови активи за втора пенсия към Национален осигурителен институт. Никой към момента не е сигурен по какъв начин ще бъдат изплащани тези пенсии. Решението би трябвало да се вземе, когато си осведомен. У нас обаче никой не знае какво ще последва. Това сподели ръководителят на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия.

„ От самото начало е ясно, че пенсиите от втория дирек ще бъдат по-ниски “, съобщи Манолов. По думите му доходността от 6% за интервал от 20 години не включвала % от инфлацията през това време. Ако той се добави, резултатът ще бъде негативен “, предвижда президентът на ЛТ „ Подкрепа “.

По думите му цялата пенсионна промяна е направена неправилно. „ Сега могат да се създадат единствено кърпежи. Трябва да се даде опция на хората дали да вземат участие във втория дирек. Ако не си декларирал, че искаш да участваш, да не те причисляват. Освен това, в този момент обезпечените лица не получават нищо от събираните такси от фондовете. Ако през годината, фондът е бил на загуба, се удържа още един лев такса. Това се прави, тъй като законът го разрешава “, разясни Димитър Манолов.

„ Огромна неточност беше целият този модел. Полша и Унгария се изтеглиха в точния момент, а ние тук крепихме стабилността “, акцентира той.

„ Пенсионната система би трябвало да има няколко капитални стълба и те да са постоянни. Трябва да се сътвори опция за разнообразни разновидности. Тогава ще живне и финансовият пазар у нас, който в този момент е затворен и закостенял “, сподели още Манолов “.

„ Отклоняването на вода от предприятието в Перник не е било незаконно. То е било в границите на някакъв правилник, само че очевидно някой не си е направил сметката. Предприятието може да се затвори освен за дълго време, само че и вечно, там има пещи. Нужно е да се откри баланс. Възможно е да се намерят други водоизточници за промишлени потребности “, сподели още той.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР