“Трябва да се спре убийството на пътя. Брат ми щеше

...
“Трябва да се спре убийството на пътя. Брат ми щеше
Коментари Харесай

Протест след катастрофата на бул. Сливница: Нощно време тук има гонки, полицията спи

“Трябва да се спре убийството на пътя. Брат ми щеше да почине на този светофар, мой другар щеше да почине на този светофар и още хиляди хора. Скоростта е убийствена, нощно време тук се вършат гонки, а полицията спи ”. Това съобщи за БГНЕС Стефан Евстатиев живущ в непосредствена непосредственост до случилата се покруса на бул. Сливница.

“Трябва да спрат убийствата на пътя. Това е България- всичко е безнаказано. Трябва да има 1,5 м легнали служители на реда. Три пъти съм се обаждал на 112, те споделят да не се обаждам към този момент ”, сподели още живущият в квартала. “Искаме съответен закон, съответни санкции ”, акцентира ще Стефан Евстатиев.

Мариана Вълчева, също живееща в квартала, сподели, че се случва безхаберие както в страната, по този начин и при нас. “Ние не наддаваме глас, когато би трябвало и ставаме жертва. Всеки ден на някоя улица умира някой, за който всички мълчим ”, сподели още Мариана Вълчева, след което изясни, че е чула конфликта в среднощ. “Сблъсъкът бе ужасяващ, всичко което се случва е извънредно, това е главният белег за умъртвяването на едно общество и примирението, че това се случва всеки ден. Освен, че няма работещи камери на булеварда нощем, то няма и работещи органи, което е по-жалкото ”, сподели още тя, след което изясни, че сега са в развой на известяван на способените управляващи за този проблем с неналичието на камери и светофари нощем, и че се надява да има смяна. “Трябва и по-строги ограничения за младите водачи, само че възпитанието у дома е главно, то няма по какъв начин да бъде сменено с която и да е камера, на който и да е светофар. Призивът ми е всеки да мисли ”, съобщи още тя.

Надежда Дойчева, модератор в “Катастрофи София ” сподели, че още отпреди със случая “Семерджиев ” и гибелта на Милен Цветков, те имат потребност да поддържат хората на такива типове събития. “Ние ги поддържаме изцяло, в тъгата им, във всичко ”, сподели още тя, след което изясни, че е потресена от това, което се е случило. “Шофьорът на автомобила от трагичния случай в среднощ минава през жертвите, продължава надолу с ясна мисъл, тъй като съгласно тестванията не е използвал опиати и алкохол, забива се в дирек, преди този момент удря още 2-3 коли ”, напомни Надежда Дойчева. На въпрос на БГНЕС дали би трябвало да има по-строги ограничения към неопитните водачи Надежда Дойчева отговори, че те не би трябвало да карат по-мощни коли от 150 конски сили и да има ограничавания, с цел да не го вършат. “Ние желаеме за всички ефикасна присъда и за Семерджиев, и за всички случаи, само че резултатите са нулеви, по тази причина не чакам и нищо. Само апелирам водачите да не се качват пияни и дрогирани ”, прикани още тя.

Протестът мина в шествие, стигащо до мястото, на което бяха блъснати двете жертви, изгубили живота си от трагичната злополука на бул. Сливница.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР