трябва да се състоят по план, за да демонстрират на

...
трябва да се състоят по план, за да демонстрират на
Коментари Харесай

СЗО иска провеждането Олимпийските игри в Япония

трябва да се състоят по проект, с цел да показват на света какво може да се реализира с верните ограничения на фона на пандемията COVID-19. Това съобщи в сряда ръководителят на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Гебрейесус, представен от " Ройтерс ".

В диалог с членовете на Международния олимпийски комитет на сесията им в японската столица, Тедрос настоя, че светът се нуждае от Олимпиадата в този момент " като празник на вярата ".

" Олимпийските игри имат силата да обединят света, с цел да го вдъхновят и покажат какво е допустимо, сподели той. Нека лъчите на вярата от тази земя да осветят нова зора за един здрав, по-безопасен и по-справедлив свят, сподели той. Искрено се надявам игрите в Токио да съумеят. "

Гебрейесус обаче не скри и мрачната статистика към разпространяването на вируса. Повече от 100 000 души ще умрат от COVID-19 по света до края на Олимпийските игри, предвижда ръководителят. По думите му, пандемията е тестване, в което светът се проваля. Той също по този начин предизвести, че всеки, който счита, че пандемията е завършила, тъй като случаите са под надзор в страната му, живее в заблуда.

Игрите в Токио стартират на 23 юли на фона на въпроси по отношение на тяхната сигурност, до момента в който идват десетки хиляди чужденци.
 Коронавирусът настава в Олимпийското село
Коронавирусът настава в Олимпийското село

Положителни проби са дали и двама спортисти

Тедрос разкритикува несъответствията сред имунизациите сред страните, като съобщи, че пандемията може да бъде прекъсната, в случай че стопанските системи на Г-20 покажат групово водачество и има по-справедливо систематизиране на имунизациите. Япония, с към 34% от популацията, които са получили най-малко една доза от имунизацията, е загрижена, че Олимпийските игри могат да се трансфорат в супер пропагандатор. Нарастващите случаи на COVID-19 в Токио хвърлиха сянка върху събитие, което, откакто към този момент беше отсрочено предходната година поради пандемията, в този момент ще се организира без фенове.

Япония този месец реши, че участниците ще се състезават пред празни игрища, с цел да минимизират рисковете за здравето. В страната има 67 позитивни случаи измежду упълномощените за игрите от 1 юли насам, макар строги ограничения за влизане. Япония, чиято стратегия за имунизация изостава от тази на множеството други развити страни, е записала над 840 000 случая и 15 055 смъртни случая, а градът-домакин Токио претърпява нов скок, като във вторник са регистрирани 1387 случая.
 Япония ускорява имунизацията поради Олимпийските игри
Япония ускорява имунизацията поради Олимпийските игри

Няма да позволява задгранични поданици
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР