Трябва да се състави редовен кабинет, извън ГЕРБ и ДПС,

...
Трябва да се състави редовен кабинет, извън ГЕРБ и ДПС,
Коментари Харесай

Явор Божанков: Абсурдно е България да е закупила ядрени реактори и да не ги ползва


" Трябва да се сформира постоянен кабинет, отвън ГЕРБ и Движение за права и свободи, и в тази посока ще са нашите старания. Първата стъпка е приемането на държавен бюджет. " Това съобщи заяви лидерът на листата на " Българска социалистическа партия за България " във Велико Търново Явор Божанков в предаването " Пресечна точка " по Нова телевизия.

" Ковид рецесията прелива в икономическа рецесия. Държавите на запад излизат от това мъчно състояние, България влиза. Затова ни би трябвало бюджет, в който да понижим Данък добавена стойност на енергоносителите от 20% на 9%. Така, както направиха страни като Испания и Гърция с позитивен резултат. Трябва да се погрижим за фамилиите - до 200 киловатчаса помощ за енергийно бедните в тази сложна обстановка. В Закона за държавния бюджет би трябвало да решим на първо място проблемите на българските семейства и да предвидим поддръжка за българския бизнес, " сподели още той.

В дълготраен проект Божанков уточни, че България се нуждае от нова нуклеарна мощ. " Ядрената сила е приета за чиста и е неуместно България да е закупила нуклеарни реактори и да не ги употребява. Българска социалистическа партия има рационални решения, които сме подготвени да предложим в първите дни на Народното събрание, " безапелационен бе Явор Божанков.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР