Трябва да се развие газовата инфраструктура в България. Това каза

...
Трябва да се развие газовата инфраструктура в България. Това каза
Коментари Харесай

Трябва да се развие газовата инфраструктура в България, уверен е председателят на КЕВР

Трябва да се развие газовата инфраструктура в България. Това сподели ръководителят на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) Иван Иванов по време на конференция в София. Това ще даде опция за доставки на природен газ от разнообразни източници.

Освен това би трябвало да се пристъпи към основаването на либерализиран пазар на природен газ в страната и в следствие в района на Югоизточна Европа. "Енергийната комисия ще сътвори една устойчива регулаторна рамка за един предстоящ пазар на природен газ в страната, която да даде гаранция на вложителите и търговците ", добави Иванов.

Интерконекторът Комотини - Стара Загора е от извънредно значение за България, тъй като той ще даде опция страната ни да получава природен газ от Южния газов кулоар, счита Иванов. С напредването на строителството на газопровода TANAP, респективно на този през Гърция (TAP), във втората половина на 2020 година

България може да получава газ по това направление. Освен това през идната година България ще може да разчита на доставки на природен газ и от север - от Румъния, посочи ръководителят на КЕВР.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР