Трябва да се разбере от държавното ръководство на Република Северна

...
Трябва да се разбере от държавното ръководство на Република Северна
Коментари Харесай

Румен Радев: Пътят на РСМ към ЕС минава през признаването на правата на българските македонци

" Трябва да се разбере от държавното управление на Република Северна Македония, от обществото в нашата съседка, че пътят към Европейския съюз минава през признаването и уважаването на правата на македонските българи, на нашето културно-историческо завещание. Това е единственият метод жителите на Северна Македония да поемат по пътя, по който са изразили неведнъж, че желаят да вървят, несъмнено, с почитание към нашата обща история и общи дълбоки исторически корени. Това сподели президентът Румен Радев от Враца по отношение на стрелбата по българския културен клуб в Охрид. Той разяснява, че това е безусловно неприемлив вандалски акт на експанзия, която се насаждала с десетилетия против България и българите.

На въпрос дали ще изиска оставката на Иван Демерджиев, поради проблемите с миграцията, президентът сподели: " Как партиите може да желаят оставка на длъжностен министър? Да си създадат постоянно държавно управление и да си желаят оставките “.

Президентът разяснява и актулната политическа конюнктура, като съобщи, че, в случай че партиите желаят избори, процедурата по връчването на мандатите може да премине доста бързо. Държавният глава добави, че още през днешния ден ще се произнесе за оставката на основния секретар на Министерство на вътрешните работи, а другата седмица ще повика за съвещания партията на Стефан Янев " Български напредък “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР