Трябва да се провери как се изпълняват решенията на НС

...
Трябва да се провери как се изпълняват решенията на НС
Коментари Харесай

Ген. Попов: Трябва да се провери как се изпълняват решенията на НС относно помощта за Украйна

Трябва да се ревизира по какъв начин се извършват решенията на Народно събрание по отношение на помощта за Украйна. Препоръчвам закрито съвещание на Комисията по защита. Да се извикат представители на външното, транспортното и военното министерства, да показват документи и да се види къде е казусът. Кой си е приключил работата и кой не е, кой е отхвърлил задачата. Не може да губим доверие в институциите си. Това съобщи някогашният шеф на отбраната ген. Константин Попов в предаването " Офанзива " по Нова нюз.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12790
" Има възможност при идване на новите F-16 България да няма подготвена инфраструктура за тях. Ще изпаднем в неудобно или тежко състояние, тъй като няма да можем да ги поддържаме. Министърът на защитата и другите във ведомството би трябвало да знаят какви са ежедневните им задания ", изрази опасенията си генералът.

Според него оръжейната поддръжка за Украйна би трябвало да продължи. " Очевидно Путин не може да реализира задачите си елементарно и бързо, а и се менят бързо според от ситуацията. Политиката му " на старите карти "  е доста рискова. Близката цел на президента е да окупира Донбас, където обилни територии са завладени от украинската войска. Важно е по какъв начин украинците ще реагират. Има огромна смяна в спора. Започна се с засищане на доста техника от Русия. Сега на 1000-километровия фронт се дава повече опция на ниските тактически звена да вземат решения. Използват се маньоври в тактическата дълбочина и съществено обезпечаване от космоса, както и всеобща приложимост на дронове. Има сериозни предпоставки за контранастъпление. Авдеевка беше подложена на пресечен огън, там към този момент няма нищо, този град не живее към този момент. Той е значим, тъй като е покрай Донецк. Украинските въоръжени сили са взели ограничения, отстъпили са на авансово готови позиции. Въпросът е до каква степен могат да устоят без обезпечена техника и снаряди ", разяснява той. 

По думите му 6000 снаряда дневно са нужни на украинските военни.

" За контранастъпление би трябвало да се направи вярна и задълбочена оценка и да се преведе на боен език как може да се провежда. Когато се оценят вярно бойните благоприятни условия, ще стане допустимо да имаме предимство във въздуха, в артилерията и в жива мощ. Да се реши вярно теренът на бойните дейности, метеорологичните условия, съперникът, мощните и слабите му страни. Да се проиграят разновидности. Най-важното е духът на хората, който от време на време не се прави оценка вярно. Затова и проектът на Кремъл не се случи. Подкрепата на Съединени американски щати би трябвало да пристигна в точния момент ", съобщи ген. Попов. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР