Трябва да се проведе дискусия, която да даде отговор на

...
Трябва да се проведе дискусия, която да даде отговор на
Коментари Харесай

Цацаров: Необходимо е да се установи ред в местата за лишаване от свобода

Трябва да се организира полемика, която да даде отговор на въпроса в положение ли е страната да обезпечи в места за отнемане от независимост ред. Това сподели основният прокурор Сотир Цацаров пред медиите в Народното събрание по отношение на вчерашното бягство на пандизчия от пандиза в Ловеч, който се е отклонил, до момента в който е бил на работа.

 © Минко Чернев / Българска телеграфна агенция
Той добави, че до сегашния миг издирването на избягалия пандизчия не е дало резултат.

Според Цацаров са нужни промени в нормативните актове по отношение на режима на изтърпяване на присъди, както и да се вкарат ограничавания за прекосяване от по-тежък в по-лек режим. По думите му е нужно да се лимитират и опциите за работа на външни обекти, а даже и въвеждане на характерно облекло и знаци за лишените от независимост.

Главният прокурор добави, че бягствата на пандизчии ще се повтарят, в случай че не се създадат промени. Той означи, че проблем е и неналичието на непрекъснато управление на Групово дело " Изпълнение на наказванията ", което се отразява на метода на работа на дирекцията. Сотир Цацаров сподели още, че не може да удостовери информацията за това, че на някогашния банкер Цветан Василев е получил сръбско поданство. По думите му даже това да е по този начин, по никакъв метод не би повлияло на делото КТБ, по което Василев е главен обвиняем.

За оправдателната присъда на някогашния длъжностен здравен министър Илко Семерджиев, основният прокурор разяснява, че по негово мнение в тази ситуация е аварирало правораздаването. Като сподели, че за съда постоянно приказва или положително, или нищо, а в тази ситуация със Семерджиев - нищо.

Цацаров разяснява и върнатите преди дни от съда на прокуратурата каузи с висок публичен интерес - против кмета на Пловдив Иван Тотев и някогашния изпълнителен шеф на НДК Мирослав Боршош, поради недостатъци в обвинителния акт. Той посочи, че би трябвало да се дадат няколко месеца на профилирания съд, след признатите ноември 2016 година промени, които пратиха в него делата за корупция по високите етажи, с цел да се вършат оценки.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР