Трябва да се приложат екологични решения, които да подобрят управлението

...
Трябва да се приложат екологични решения, които да подобрят управлението
Коментари Харесай

Екологични решения за по-добро управление на водите иска БАВ

Трябва да се приложат екологични решения, които да подобрят ръководството на водите в количествено и качествено отношение . За това настоя пред news.bg проф. Димитър Аличков от Българска асоциация по водите и учител в " Катедра Водоснабдяване, канализация и филтриране на водите " в Университета по архиктетура, строителство и геодезия във връзка кръглата маса " Управление на дъждовните води ".

Проф. Аличков настоя за развиване на нормативната уредба, инженерната процедура и тяхното използване както на доктрина, по този начин и на процедура в ръководството на дъждовните и атмосферни води.

Той посочи, че в България се знае малко по тематиката за дъждовните и атомосферните води , като актуалната кръгла маса е отдадена на това да се обърне внимание на локалното ръководство на водите. Освен това би трябвало да се набележат проблемите и пречките, които стоят на дневен ред по отношение на използването на устойчивите практики за ръководството на дъждовните води.

" В България нормативната уредба и инженерната процедура засягат главно централизираните системи за ръководството на дъждовните и атмосферни води ", уточни проф. Аличков и добави, че има редица положителни практики от Европа и света, които могат да се приложат и в България.

Сред положителните практики от Европа и света, съгласно проф. Аличков, са използването на екологични решения, които да подобрят ръководството на водите от количествено и качествено отношение. С тези екологични решения дъждовните и атмосферни води първо би трябвало да бъдат обработени и пречистени до степен, в която приемникът разрешава, защото дъждовните води не са чак толкоз чисти, колкото наподобяват.

Българската асоциация по водите, като най-голяма неправителствена организация във водния бранш, отбелязва Световния ден на водата - 22 март. Това става с провеждането на тематични прояви, обединени в събитие " Седмица на водата ". То се провежда от БАВ, с поддръжката на Министерство на околната среда и водите, както и на Предприятието за ръководство на дейностите по запазване на околната среда.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР