Трябва да се приключи с обсесията, че всичко което се

...
Трябва да се приключи с обсесията, че всичко което се
Коментари Харесай

Кметът на Царево не вижда нищо незаконно в строежа край Арапя

Трябва да се завърши с обсесията, че всичко което се строи на морето, е нелегално. Ако нещо е отвън закона, то няма да се случва. Това съобщи пред bTV кметът на Царево Георги Лапчев във връзка обновения градеж на вилно населено място в боровата горичка край къмпинг " Арапя ".

Проектът беше спрян при започване на годината след инспекция на строителния контро. В края на същата 2019 година на това място се работи интензивно. Положени и подготвени са основите на някои от къщите.

Общо би трябвало да се построят 23 двуетажни и едноетажни къщи.

След възобновяването на градежа не е издадено ново позволение, а е възобновено остарялото. То е за огромен хотелски комплекс, а не за обособени къщи. Община Царево няма общ организационен проект.

Според Лапчев планът е спрян, тъй като не е бил спазен проекта за обезопасяване на обекта. След инспекции на строителния надзор и извършване на отговорностите на строителя, кметът на Царево счита, че няма законово съображение строителството дабъде спряно.

Георги Лапчев не вижда проблем в това, че общината няма общ организационен проект, само че издава разрешителни за градеж. Според него точно неналичието на устройствения проект е огромната болежка на общините. Той не вижда противозаконни дейности по отношение на градежа край " Арапя " и акцентира, че цялата информация е записана и показана в документи.

" Прекрасно е, че има гражданско общество и организации, които внимават и пазят природата, само че е комплициран метода, по който се предава информацията ", сподели кметът и добави, че нямало сигнали против градежа. Нужно е въвеждането на екологична оценка и законодателни промени, счита той.

По думите на Георги Лапчев няма и противозаконни дейности на сходен градеж край Синеморец.

Според него организациите, които стопират общия организационен проект, са тези, които желаят в действителност да го има.

" Винаги неправителствените организации са получавали протегната ръка и от държавно управление, и от общините. Не знам за какво се получава тази борба, която я няма. Аз желая да се разберем, само че никой в никакъв случай не идва ", съобщи Лапчев. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР