Трябва да се приготвим психически и практически за един по-дълъг

...
Трябва да се приготвим психически и практически за един по-дълъг
Коментари Харесай

Климатолог: Трябва да се приготвим за по-дълъг сух и горещ период

„ Трябва да се приготвим душевен и на практика за един по-дълъг изсъхнал и парещ интервал, в който ще имаме няколко дни, в които температурите ще бъдат рисково високи, достигащи до 35-40 градуса . Но казусът не е толкоз с тези високи стойности, колкото с всеки минал ден, гледайки напред, ще нарастват някои вероятни рискови феномени. “

Това сподели климатологът Симеон Матев по отношение на времето в идващите дни.

На първо място, това са пожарите. Всички горещи лета досега означават и най-вече случаи на пожари. Апелирам към всички фенове на Euronews Bulgaria – да бъдем изключително деликатни и да не сме немарливи. Защото 95% от пожарите, които се случват, са породени от наша неточност “, уточни той.

През идващите дни, поради високите температури и намаляващата влага на въздуха, показателите на пожароопасност ще порастват . Нека да бъдем деликатни в това отношение.

Една от най-горещите точки през вчерашния ден в Европа беше Балканският полуостров.

Малко евентуално е да имаме температури като в Северна Африка, тъй като въздухът, пренасяйки се над Средиземно море, се охлажда в известна степен. И до нас ни докарва „ единствено “ 35-40 градуса .

В Южна Италия и на Балканите отклонението от нормата доближава до 8-10 градуса. И като прибавим, че това е юли, такава особеност в действителност звучи стряскащо .

Още през днешния ден ще усетим едно релативно захлаждане в Северна и Западна България, а в събота и в неделя оптималните температури ще бъдат сред 30 и 35 градуса .

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР