Трябва да се придържаме към международните договорки, направени преди много

...
Трябва да се придържаме към международните договорки, направени преди много
Коментари Харесай

Захариева: Решението за Йерусалим е част от преговорния процес за Близкия изток

Трябва да се придържаме към интернационалните сделки, направени преди доста години. Решението за Йерусалим е част от целия преговорен развой, който включва две страни с обща столица в Йерусалим. Това съобщи министърът на външните работи Екатерина Захариева пред български публицисти в Брюксел. Тя ръководи през днешния ден съвещанието на Съвета на Европейски Съюз по външни работи, съобщи Българска телеграфна агенция.

Международната общественост преди доста години се е схванала, за жалост без доста прогрес от началото на Близкоизточния кротичък развой, означи Захариева. Мисля, че би трябвало да се опитаме да убедим нашите американски сътрудници, че само на масата на договарянията може да има дълготраен, дълготраен мир в целия район, добави министърът във връзка решението на Съединени американски щати да премесят посолството си в Израел от Тел Авив в Йерусалим още следващата година.

Съветът на Европейски Съюз през днешния ден разиска опциите за възобновяването на мирния развой в Близкия изток. Европейските външни министри разговаряха импровизирано с палестинския президент Махмуд Абас.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР