Трябва да се предприемат мерки за по-малкото депониране и за

...
Трябва да се предприемат мерки за по-малкото депониране и за
Коментари Харесай

Нено Димов: В повечето общини няма да се наложи вдигането на такса Смет

Трябва да се подхващат ограничения за по-малкото депониране и за по-голямото преработване на боклуци в обитаемоте места. По-голямата част от общините към този момент имат достижения най-малко по един от двата критерия. При по-голямата част от тях няма да се наложи да покачват такса " Смет ". Това съобщи министърът на околната среда и водите Нено Димов пред публицисти, заяви Novini.bg. Той участва на проведения от Националното съдружие на общините в Република България (НСОРБ) Встъпителен конгрес за новоизбраните кметове и ръководители на общински препоръки.

Попитан до каква степен е стигнала новата методика за установяване на размера на такса " Смет ", той съобщи, че те нямат отношение към това.

" Това са си въпроси, които се вземат решение от локалната власт. Аз персонално, като жител считам, че е заслужено всеки да заплаща, това което прави като боклук, само че въпреки това - компликациите, които има локалната власт са големи. Ако имаше панацея, то тя щеше да работи от дълго време в целия свят ", съобщи още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР