Трябва да се пръска за комари и във водоемите. Тази

...
Трябва да се пръска за комари и във водоемите. Тази
Коментари Харесай

Проф. Т. Кантарджиев: Комарите не хапят през две фланелки

Трябва да се пръска за комари и във водоемите. Тази година се дадоха доста пари за битка с тези инсекти. Мерките би трябвало да са доста съществени и да се пръска няколко пъти годишно. Задължително е, отново споделя, унищожаването на ларвите им във водоемите.
Има и екологични препарите, които убиват единствено комарите, само че не и пчелите. Хората би трябвало да вземат и персонални ограничения и да употребяват репаленти. Да не позволяват ухапването на комарите. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия проф. доктор Тодор Кантарджиев, шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания, във връзка първият случай на Западнонилска тресчица у нас.

" Комарите не хапят през две фланелки ", сподели още той.

По думите му смъртността е до 20% от Западнонилска тресчица, изключително в случай че заболяването засегне мозъка.

Тази година минингитите са повече спрямо предходната, както и ентеровирусите.Той посъветва да се ускори хигиената на ръцете. " Добре е да се употребяват кърпичките схлорхексидин, а не на спиртна основа ", сподели още той.

Кантарджиев съобщи, че всяка храна на животинска основа не трябва да седи на топло.

" Избягвайте овкусители, които стоят на топло. Иначе очаквайте салмонела ", изясни още той.

По мотив чумата по свинете той съобщи, че би трябвало да се знаят три неща - когато ги поставя в буркани да се свари месото добре. Да се оставят на мощните дневни температури и след това да се свари или пече още един път. " Ботулиновата отрова е измежду най-силните. Тя визира централната нервна система и в случай че не умреш, то можеш да останеш неподвижен ", разясни още проф. доктор Кантарджиев.

Той съобщи, че през тази година с 30% по-малко са инфекции от кърлежи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР