Трябва да се поучим от децата си как да заменим

...
Трябва да се поучим от децата си как да заменим
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Децата ни дават урок – с протегнати ръце да заменим стените, които разделят

Трябва да се поучим от децата си по какъв начин да сменяем стените с протегнатите ръце един към различен, да желаеме да опознаваме и разбираме другия. Това обръщение изпрати вицепрезидентът Илияна Йотова от сцената на XII Международен фестивал на изкуствата за деца и младежи "Орфей в Италия ", който се организира под неин патронаж.

От 2012 година вицепрезидентът на Република България е патрон на този фестивал, чието начало е сложено през 2007 година в италианския град Лидо ди Йезоло.



Конкурсът се провежда от Арт център "Кърнолски " в съдействие с италианската асоциация И.Т.А.К.А и локалната община. В тазгодишното издание над 500 участници от 10 страни ще се изявят със своите гении до 14 септември. България е показана от 70 деца и младежи от разнообразни краища на страната. Председател на Арт център "Кърнолски " е Димитър Кърнолски – наследник, потомък на известния български композитор Димитър Кърнолски. Заедно със Снежана Полихронова – Кърнолски двамата развиват сполучливо наследената от композитора активност.

Вицепрезидентът поздрави уредниците от Арт център "Кърнолски " за постоянството и силата, с които работят за развиване на културата и в България, и в Италия, и в Гърция. Благодарности за поддръжката вицепрезидентът Йотова насочи към "ценните другари на България " в Италия.



"Културата е най-силният антидот против експанзията измежду децата и отчуждаването ", посочи Илияна Йотова. По думите на вицепрезидента не би трябвало да се вършат взаимни отстъпки с културата и тя не трябва да пада жертва на бюджетни ограничавания. Илияна Йотова акцентира, че в днешния нерешителен и разграничен свят имаме най-голяма потребност от просвета, от изкуство. "Те са най-прекият път към единството и мира ", уточни вицепрезидентът.

Към художествените ръководители Илияна Йотова се обърна с думите: "Вие сте главният заряд за развиването на нашите деца ".



По-рано вицепрезидентът беседва с кмета на Лидо ди Йезоло Валерио Дзоджа. Двамата разискаха съдействието в сферите на културата и туризма.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР