Трябва да се постави край на войната между институциите, заяви

...
Трябва да се постави край на войната между институциите, заяви
Коментари Харесай

Каракачанов иска край на войната между институциите

Трябва да се сложи завършек на войната сред институциите, съобщи вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов в студиото на „ Тази събота “ по бТВ.

„ Нагледал съм се на политически войни “, сподели Каракачанов и напомни „ Боянските ливади “, проведени от Желю Желев, след които падна кабинетът на Филип Димитров. Такива спорове единствено разделят обществото.Докато се водят такива войни, от фокуса на ръководството излизат значимите тематики като демографската рецесия, образованието и протичащото се със земеделието, където 300 души са си създали латифундии, сподели вицепремиерът.

„ От изявлението на президента на конференцията, проведена от началника на защитата за положението на българската войска, от разговора там не останах с усещането, че ни няма доверие. Напротив, той похвали държавното управление, че е отделило задоволително средства, които  даже са изненадали военнослужещите “, съобщи военния министър. Каракачанов добави, че не приема  оценките и констатациите на президента Радев. Тежки думи са. Звучат апокалиптично. Винаги със се стремял да подсилвам държавността, а не да я скапвам, сподели водачът на Вътрешна македонска революционна организация. И попита: „ Отделихме пари за полицията и армията, това ли е разложение на държавността? “.

 

Що се отнася до въпроса за доверието сред управляващите, Каракачанов означи, че няма такова разбиране в конституцията, а най-висшата власт в България е Народното събрание.

„ Не знам кой би трябвало да поеме политическата отговорност за рецесията с водата в Перник. По-добре да се види по кое време е източван язовирът и какви са аргументите и тогава ще се окаже, че не става въпрос за политика, а за други дейности, свързани с облаги “, сподели Каракачанов. Той е уверен, че следствието ще потвърди какво се е случило и къде е отишла водата. Местното ВиК не е спазило наредба на Нено Димов за понижаване на използването на вода през ноември месец предходната година, сподели Каракачанов. Той заяви, че отстраненият и упрекнат за водната рецесия в Перник някогашен екоминистър Нено Димов продължава да има неговата поддръжката. Каракачанов не го посещава в ареста, тъй като не желае това да се изтълкува като политическа проява.

Министърът на защитата се изрече и в поддръжка на командира на Военновъздушни сили ген. Цанко Стойков, който бе махленски да разисква в телефонен в президента Румен Радев по какъв начин да покрият спор на ползи за назначението на Десислава Радева като ПР на Военновъздушни сили. Експертизата на ген. Стойков е изнесла договорката за изтребителите Ф-16, сподели Каракачанов. Според него няма леке върху името на Стойков, нито обвинявания или наказания, а и инспекцията на МО не е открила нищо незаконно в неговите дейности.

Не би трябвало да се употребява армията за политически цели, съобщи Каракачанов и изясни, че „ в никакъв случай не си е разрешил “ такова нещо, тъй като ненапразно по конституция армията е деполитизирана и тези клюки за военни преврати са безпочвени. Красимир Каракачанов разяснява и случая, при който Ангел Джамбазки е бил заловен да кара след приложимост на алкохол. Всички вършим неточности, само че той си призна, за разлика от доста хора и ще си понесе следствията, съобщи водачът на Вътрешна македонска революционна организация.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР