Трябва да се отправим към площадите и улиците на арабския

...
Трябва да се отправим към площадите и улиците на арабския
Коментари Харесай

Бивш ръководител на Хамас призова за джихад в арабския свят

" Трябва да се отправим към площадите и улиците на арабския и ислямския свят ", съобщи Мешаал, който понастоящем управлява офиса на Хамас в диаспората, в записано изказване, изпратено до " Ройтерс ".

 

Мешаал, който сега се намира в Катар, съобщи, че държавните управления и народите на Йордания, Сирия, Ливан и Египет имат дълг да поддържат палестинците.

" Племена на Йордания, синове на Йордания, братя и сестри на Йордания... Това е моментът на истината и границите са покрай вас, всички вие знаете своята отговорност ", сподели Мешаал.

 

Йордания и Ливан са дом на максимален брой палестински бежанци, отбелязва организацията.

 

" За всички учени, които преподават джихад... за всички, които преподават и учат, това е моментс за използване на теориите на процедура ", съобщи Мешаал.

 

Очаква се през идващите дни Израел да стартира сухопътна атака в Газа в отговор на съботните набези на Хамас, при които, както е известно досега, са починали 1200 израелци. Израел счита, че Хамас държи към 150 израелски заложници в Газа. Броят на починалите в Газа набъбна до 1200 души, а ранените са към 5600, оповестяват палестинските медии, като се базират на здравното министерство на Газа.

 

ФрогНюз

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР