Трябва да се отнасяме много сериозно към този въпрос. Върху

...
Трябва да се отнасяме много сериозно към този въпрос. Върху
Коментари Харесай

Сигнали от лидера на ДСБ – оправда донякъде Слави Трифонов за Македония, защити КЕВР

Трябва да се отнасяме доста съществено към този въпрос. Върху България се оказва напън и е явно, само че договорите би трябвало да се извършват. Нека изпълняваме контракта. Това съобщи водачът на ДСБ и ръководител на парламентарната комисия по вътрешна сигурност Атанас Атанасов във връзка с казаното от Слави Трифонов за Северна Македония.

Същевременно Атанасов оправда ненапълно Слави Трифонов – съгласно него, Трифонов е желал да покаже, че България не получава това, което заслужава. „ Не виждам нищо неприятно в това, което е споделил. Бих споделил, че е някакъв необикновен тип подигравка ”, разясни водачът на ДСБ. Но съгласно него са несравними въпросите за участието на Северна Македония в Европейски Съюз и въпросите с рухването на визите за Съединени американски щати и приемането ни в Шенген.
Годината на застоя: Влакът от София за Скопие отново не потегли
Ако има стъпка напред в българо-македонските връзки, тя е към този момент единствено като визия. Очерта я новият български министър председател Кирил Петков. В...
Прочети повече
На експлицитен въпрос на Нова телевизия дали няма да има публична позиция на България за Северна Македония по думите на Слави Трифонов, отговорът беше: Надявам се.

Атанасов изрично отбрани независимостта на КЕВР във връзка с цените на тока и на газа. Нека министър-председателят каже какво желае от КЕВР. Здравеопазването и енергетиката би трябвало да бъдат персонално следени от премиера, тъй като генерират периодически рецесии, настоя водачът на ДСБ. Той отбрани ръководителя на КЕВР Иван Иванов – министър-председателят не го познава и може би е измамен, счита Атанасов. Лидерът на ДСБ пожела да бъдат разчистени „ мините ” в „ Булгаргаз ” и „ Булгартрансгаз ”, заложени от бившето ръководство. За 12 години къде е диверсификацията на Борисов? Как можа за 1 година да прекара тръбата от Сърбия, а не можа от Гърция, попита Атанасов.

Лидерът на ДСБ настоя, че би трябвало да се ревизира кой пуска информация за контракта ни за доставка на газ от Азербайджан. Да си свърши работата ДАНС и държавното управление да рапортува в Народното събрание, изиска Атанасов.

По отношение на въпроса с НАТО и позицията на военния министър Стефан Янев, Атанасов възкликна: " Румен Радев не ръководи. Администрацията на президента ще се прибере постепенно в президентството, уповавам се ". Лидерът на ДСБ утвърди дейностите на Кирил Петков, че военният министър няма право на персонално мнение по въпроса – дали да дойдат в допълнение елементи от НАТО на българска територия поради напрежението сред Русия и Украйна или не.
" Булгаргаз ": Нямаше по какъв начин да се избегне повишаването на газа
В случай, че България получаваше азерския газ в цялостен размер от началото на 2022 година, още веднъж щеше да се наложи повишение на контролираната...
Прочети повече
Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР