Трябва да се отбележи, че всички тези лайфхакове са измислени

...
Трябва да се отбележи, че всички тези лайфхакове са измислени
Коментари Харесай

Лайфхак на 100 години

Трябва да се означи, че всички тези лайфхакове са измислени преди към 100 години. През 1910 година някои производители на цигари стартират да отпечатват върху карти това, което през днешния ден назоваваме лайфхакинг – лесни трикове, които оказват помощ за бързо и елементарно справяне с ежедневните задания и проблеми.

В края на 1880 година производителите на цигари почнали да слагат твърди карти в хартиените опаковки на своите артикули, с цел да подсилят опаковката. Не лишило доста време, преди да измислят по какъв начин да усилят продажбите, като отпечатат колекционерски фотоси на звезди и красиви девойки върху тези карти.

Тези картички (които не престават да се печатат до 40-те години на предишния век) в този момент са с огромна стойност – най-скъпата, изобразяваща бейзболния състезател Хонус Вагнер, който не пуши, беше продадена през 2007 година за 2,8 милиона $.

Лайфхаковете на 100 години са измислени, когато хората са били доста по-малко загрижени за сигурността, в сравнение с в този момент. Затова насърчаваме читателите да помислят деликатно, преди да одобряват някой от тези препоръки.

Лайфхак на 100 години

Как сами да си извършите пожарогасител

Разтворете един паунд (0,454 кг почти смес) сол и половин фунт амоняк в два литра (един фунт е към литър) вода. Разсипете получената примес в тънки стъклени бутилки – всяка към литър. Ако стартира пожар, хвърлете една или повече бутилки в пламъците и най-вероятно ще съумеете да избегнете разпространяването на огъня.

Как да извадите тресчица от ръката

Напълнете бутилка с много необятно гърло с гореща вода съвсем до самия борд, поставете ръката си по този начин, че региона на кожата с треската да е над водата и натиснете добре. След известно време треската би трябвало да излезе сама.

Как да запазим яйцата свежи

За да запазите яйцата свежи за дълго време, те просто би трябвало да се слагат в кутия със суха сол (така че солта да покрие изцяло всяко яйце) и да се съхраняват на хладно и изсъхнало място. Тук е значимо да блокирате достъпа на въздух до черупката.

Как да отсечем дърво

Първо, би трябвало да определите посоката, в която ще падне дървото. След това би трябвало да отрежете стъблото на две места – едното от горната страна, другото изпод. След това благодарение на въже издърпайте дървото в вярната посока.

Как да спрем лудо куче

За това е потребно нещо, което би трябвало да бъде в арсенала на всеки скаут – пръчка или най-малко носна кърпичка, която би трябвало да се държи от двете страни. Преди да ухапе, кучето несъмнено ще се опита да събори вашата отбрана с лапата си и това ще ви даде опция да го ритате.

Как да предпазите стайните растения от изсъхване, до момента в който ви няма

Напълнете огромен леген или кофа с вода, поставете го на повдигната платформа и групирайте растенията си в близост. Изплетете хлабава плитка от няколко вълнени влакна, изцяло я потопете във вода. След това закрепете единия край към дъното на съда с вода, а другия спуснете в саксията. За всяко цвете ще ви би трябвало обособена вълнена плитка.

 Лайфхак на 100 години

Как да запалителен съчка кибрит напразно

Справянето с този прочут проблем е елементарно, като извършите основата на клечката леко наръбена. Когато запалите главата на клечката, получените ръбчета по дървото на клечката също незабавно ще се възпламенят и ще има повече шансове огънят да не изгасне.

Как се прави кабинков въжен превоз през реката

Завържете единия завършек на крепко въже за дърво. След това изпратете едно момче скаут да преплува реката и прикрепете другия край към дървото от другата страна. Направете нещо като седалка, прикрепете го към примка, която може да се движи свободно по въжето. След това благодарение на лек кабел, закрепен към основата на „ стола “, чиито краища се държат от скаути от двете страни, можете безвредно да транспортирате човек до другата страна на реката.

Как да спасим човек от токов удар

Ако станете очевидец на това, че човек допира разкрит проводник, не пипайте жертвата, в случай че ръцете ви не са предпазени с гумени ръкавици или няколко пласта изсъхнал плат. Изключете зареждането на кабела и неотложно изпратете някого за доктор.

 

Как да си създадем филтър за вода

Най-добрият и ефикасен филтър може да се направи от елементарна идеално чиста поцинкована кофа, като на дъното й се направи дребен отвор, през който се прокара подобаваща тръба. Водата ще проникне през пластове от наедрял пясък и определени камъчета, с които би трябвало да се изпълни кофата на дъното и по този начин ще се излее идеално чиста през тръбата.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР