Трябва да се обърне сериозно внимание на балконите на жилищните

...
Трябва да се обърне сериозно внимание на балконите на жилищните
Коментари Харесай

Експерт разкри слабостта на панелните сгради

Трябва да се обърне съществено внимание на балконите на жилищните здания.

Това сподели преподавателят в Университета по архитектура, строителство и геодезия проф. доктор инж. Тодор Бараков за БНР. Думите му са във връзка случая с падналия балкон в Силистра.

„ Има доста остарели здания, на които парапетите са от стоманена структура, която също мощно корозирала и има заплаха всеки миг да се случат несгоди и на други места “, уточни експертът.

По думите на проф. Бараков общините би трябвало да възложат на лицензирани проектант-конструктори да ревизират положението на старите здания.

„ За страдание панелните здания имат една уязвимост. Всички съединения сред обособените панели се правят благодарение на заварки изключително на парапетите и по тази причина би трябвало да се обърне съществено внимание. В такива моменти самата община би трябвало да помогне на хората да укрепят жилищата си, тъй като дано да не забравяме, че плащаме налог „ здания “, чийто размер варира от 100 до 700 лв.. Така че хората не са длъжни да познават работата на строителните структури “, изясни още той.

Според него би трябвало експерти, да създадат проверки на тези здания, които са със сериозен период на употреба.

„ Общината е длъжна да се грижи за притежателите, които живеят на дадена територия, и за хората, които минават под тези балкони “, изясни специалистът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР