Трябва да се навакса с маски и ръкавици за армията,

...
Трябва да се навакса с маски и ръкавици за армията,
Коментари Харесай

Каракачанов разкри къде са се заразили офицерите с коронавирус

Трябва да се навакса с маски и ръкавици за армията, с цел да се извърши разпореждането на здравния министър. Това съобщи в утринния блок на bTV вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов.

"Контингентът за Афганистан не отпътува поради неприятните метеорологични условия през вчерашния ден, а не поради заболяване ", изясни Каракачанов.Припомняме, че от през вчерашния ден по заповед на здравния министър жителите, които се намират в закрити или на открити публични места, би трябвало да носят защитна маска. При неспазване - санкцията е 5000 лева

"Иначе армията има защитни дрехи, в случай че възникне остра потребност. Няма заплаха да пострадат огромни формирования, лимитирали сме и учения и образования ", сподели още вицепремиерът.

Каракачанов съобщи, че към този момент не се е обсъждало удължение на изключителното състояние и добави: "Следим обстановката в придвижване. "

"Два са случаите на инфектирани военнослужещи – единият е подполковник от многонационалната дивизия в Румъния, който е настанен в Инфекциозната болница в Букурещ. Другият боен е от Косово – той е под лекарско наблюдаване в Пловдив ", разкри министърът на защитата.

Връщащите се 160 индивида оттова ще бъдат тествани и сложени под 14-дневна карантина.

"Военните могат да анулират служителите на реда по границата, с цел да могат те да наблюдават за съблюдаване на ограниченията навътре в страната ", приключи Красимир Каракачанов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР