Трябва да се направи разграничение между упражняване на родителските права

...
Трябва да се направи разграничение между упражняване на родителските права
Коментари Харесай

Адвокати обясниха какви са правата на разделените родители за отглеждането на дете

Трябва да се направи разграничаване сред практикуване на родителските права и местоживеенето на децата. Това са разнообразни детайли, при които съдът може да постанови даването на родителските права. Разделяйки се родителите и оставяйки детето при майката или бащата се образува у детето отчуждение на база на негови персонални усещания въз основата преди разлъка на родителите. Това изясни юрист Райна Аврамова пред Българска национална телевизия.

Тя разясни, че в родителското отчуждение става въпрос за домашно принуждение над самото дете. Когато тръгваме да се развеждаме или разделяме, за наставнически права е налице домашно принуждение от страна на един от двамата родители, уточни юрист Аврамова.

Трябва да се подчертава освен върху родителските права и за юрист Аврамова е значимо да се сътвори по-голям контакт сред неотглеждащия родител и този родител, при който детето остане да живее. Децата стартират да се стремят и подражават родителя, който задоволява базовите им потребности. Неееднократно съдиите са казвали на самите родители, че децата по-скоро от време на време ги манипулират несъзнателно и оттова връзките на родителите се изострят, уточни Аврамова.

Адвокат Йорданка Бекирска съобщи, че е значимо в процеса на израстване на детето да се взе участие интензивно и пълноценно,а не да се лишават функции. Другата публикувана форма при раздялата сред родителите е операцията от страна на единия родител върху детето, сподели Бекирска.

Родителите са тези, които да трансформират държанието си и да накарат детето да бъде и с другия родител, а не да го настройват срещу него, разяснява Бекирска.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР